3,2 3,3 tys. ocen
3,2 10 1 3317
1,4 5 krytyków
Legenda
powrót do forum filmu Legenda

Nasi Polacy powinni byc jurorami na gali Oscarów..Tacy z nich krytycy, że głowa mała. Czepiają sie porządnych filmów i w kółko narzekają na naszą polską kinematografię... Jest ona fatalna ale ostatnie filmy zaczynają ją nadrabiać!!! "Legenda"(2005), "Tylko mnie kochaj"(2005), "Jestem" (2005) i "Nigdy w życiu" (2004) to wg najlepsze polskie filmy ostatnich 10 lat (przez was krytykowane szczególnie "Tylko mnie kochaj" i "legenda"). A wy krytykujecie je jakbyście byli nie wiadomo kim! Zgaszacie przez to ich realizatorów. W tych filmach napewno można dopatrzeć się wielu błędów. Ale wole takie ciepłe komedyjki, bardzo wzruszające dramaty i ciekawe i trzymające w napięciu polskie horrorki niz filmy, które były kręcone przez ostatnie 10 lat. W tamtejszych filmach nie było nic ciekawego. Komedie były nudne a jedyne co miało nas chyba bawić to ilość wulgaryzmów jaka została w nich zawarta. To samo inne filmy: dramaty i filmy kryminalne. Wszystko to wiało nudą i polskim chamstwem. Nie wiem, może i przegapiłem jakiś dobry film,ale ogólnie nasza polska kinematografia przez te lata była paskudna. I lepsze są juz te obecne filmy. Moze trochę nadrobią. A tych wszystkich krytyków nie wiem gdzie wysłać. Wszystko im sie nie podoba. Pewnie woleli by, żeby nic nie było u nas kręcone? "Legenda" miała fajną i ciekawą historię. Trochę źle, ze zaczęła sie tak późno rozkręcać ale i tak uważam go za ciekawy film. Więcej polskich Horrorów !!!

ocenił(a) film na 10
pawelluci

"Demony wojny wg Goi" 1998rok - super polski film o żołnierzach.
"Reich" 2001rok - fajowy filmik o gangsterach w Polsce.
"Ostatnia misja" 1999rok - bardzo dobry film o płatnym mordercy, ktory przyjechal do Polski wykonac zadanie i odwiedzic corke.
"Dzień świra" 2002rok - Prześmieszna polska komedyjka :)
"Pianista" 2002rok - Każdy chyba wie co to.
"Vinci" 2004rok - niezly film kryminalny
"Kiler" 1997rok - dobra komedia z Cezarym Pazura w roli glownej.

Przez ostatnie 10 lat polacy nie zrobili, az takich slabych filmow. Mi sie niektore bardzo podobaly.