3,2 3,3 tys. ocen
3,2 10 1 3317
1,4 5 krytyków
Legenda
powrót do forum filmu Legenda

Po przeczytaniu wielu opinii na temat "Legendy" na fw podszedłem do niego dość luźnie. Film miło mnie zaskoczył... Muszę stwierdzić, że podobał mi się :). Miał wiele wad, które mocno szczypały w oczy ale i tak uważam, że był fajny! Już wolę by Polacy kręcili takie horrorki niż jakies komedyjki, które nie są śmieszne. Jedyną dobrą komedią, jaką nakręcili Polacy w ciągu ostatnich 10 lat było narazie "Nigdy w życiu". Potrafił rozbawić pozywtywnie i nie więdły uszy od wulgaryzmów. Wg mnie polskie kino leży, a "Legenda" jak na nasze warunki i tak była OK! Było wiele ciekawych momentów. Sam temat pan Pujszo wybrał dobry, chodzi o motyw opętania jednej z dziewczyn. Sprawił on, iz film był bardziej wciągający. Miał fajną muzyczkę. I oczywiście miał też duzego plusa, że to polski horror od lat. Najbardziej rażące minusy to: kiepski dźwięk (momentami musiałem co chwilkę zgłaśniać lub sćiszać Tv), kiepskie sceny śmierci (można była zrobić to nieco lepiej) oraz fakt, iż p. Pujszo lubi dziewczyny... A raczej ich piękne ciała. Było pełno momentów przepełnionymi erotyzmem. Ale naszczęście tylko na początku filmu, bo takie scenki psują nieco klimat i skupiają widza na czymś innym :) Polecam "Legendę" dla nie wymagających nie wiadomo czego wielbicieli horrorów i dreszczowców.