Czy oglądaliście go do końca? Na początku był nudny ale póxniej sie rozkecił! Jestem pewien, ze połowa tych co go ocenili negatywnie nie obejrzała go nawet do połowy. Do piero póxniej film zaczyna trzymać w napięciu i być interesujacy. Jak dla mnie historyjka w nim opowoiedziana jest lepsza od niektórych amerykańskich horrorów!!! Poza tym jest i tak najlepszym (jednym z niewielu) polskim horrorem! Uważam go za 100kroć lepszego od "Powrotu wilczycy". Naprawdę polecam "Legendę" i mam nadzieję, że zostanie jeszcze doceniony i będą powstawać w Polsce horrory :] pozdr.
Ja obejrzałem to coś do końca i nie zmieniło to ani trochę mojej oceny. Jeden wielki gniot! Jeszcze nigdy tak bardzo nie żałowałem wydania 6 zł w wypożyczalni! Jeśli jedynym (zresztą wątpliwym) atutem tego filmu dla was są biusty i dekolty aktorek to świadczyć to może jedynie o waszym poziomie intelektu.
moim zdaniem jest to Czarna Komedia ! jak ta blondyna mówiła do kamery Mmmm...0700 ! albo jak ci sex uprawiali ! albo jak ta co dodstała mieczem w bżuch i jeszcze uciekła !
dostała nie mieczem a sztyletem.... a nic jej sie nie stało bo miałą deseczke z workiem sztucznej farny czy cos ( bylo widac jak go zaklada). Ale widac ze niektorzy to filmow ogladac nie potrafia. Film jest taki sobie. Gratulacje dla tworcow za probe zrobienia horroru. Fakt plytkie dialogi i wogole malo naprawde dobrych zwrotow akcji, jednak zawsze to jakas proba i miejmy nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. Trzymam kciuki. Sam mam zamiar nakrecic horror ale to nie taka łatwa rzecz:)