Lektor

The Reader
2008
7,8 212 tys. ocen
7,8 10 1 211762
7,2 51   krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

ocenił(a) film na 9

...jeszcze do teraz, po tygodniu czuję ten film, niezapomniany, chociaż niby
melodramat

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
mk56

mam takie samo odczucie, film niesamowity na dlugo zapada w pamieci.mam ochote jeszcze raz go obejrzec , jak na razie zakupilam ksiązke i czekam az dojdzie:)

ocenił(a) film na 9
silence_fw

..główny bohater doszedł, to książka też dojdzie ;)

ocenił(a) film na 9
mk56

a miałem coś tu napisać a jakoś tak dowcip mnie nie ruszył,raczej zniesmaczył.Może po prostu w nastroju odpowiednim na tego typu żarty nie jestem.

ocenił(a) film na 9
pawele1

..żart, żart - a tak na poważnie, to myślę, że film bardziej zostanie w pamięci męskiej części widowni - niespotykany klimat zostaje na długo...

ocenił(a) film na 9
mk56

Chyba nie do końca jest jak piszesz,mimo,że zdaje mi się,że wiem o co Tobie chodzi.Kate Winslet jest atrakcyjną kobietą,świetnie gra rolę Hanny.

ocenił(a) film na 9
pawele1

...rzadko się zdarza, aby melodramat wojenny tak zapadł w pamięci. Tak fabuła w takiej oprawie i zakończenie, smutne, dziwne, ale ciekawe - wyjątkowo...

ocenił(a) film na 9
silence_fw

Książka niesamowita.Ja zdobyłem audiobooka na razie ,chcę też książkę. Wg mnie scenarzysta nie potrzebnie wyciął kilka kwestii.
A najważniejszą- rozmowę z panią naczelnik więzienia (chyba ,że ja to pominąłem ją w filmie). Ta scena daje tyle światła.

ocenił(a) film na 10
pawele1

no zobaczymy jak będzie to w książce z niecierpliwością czekam:) a potem znów obejrzę film:)