PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

...jeszcze

ocenił(a) film na 9

...jeszcze do teraz, po tygodniu czuję ten film, niezapomniany, chociaż niby
melodramat

ocenił(a) film na 10
mk56

mam takie samo odczucie, film niesamowity na dlugo zapada w pamieci.mam ochote jeszcze raz go obejrzec , jak na razie zakupilam ksiązke i czekam az dojdzie:)

ocenił(a) film na 9
silence_fw

..główny bohater doszedł, to książka też dojdzie ;)

ocenił(a) film na 9
mk56

a miałem coś tu napisać a jakoś tak dowcip mnie nie ruszył,raczej zniesmaczył.Może po prostu w nastroju odpowiednim na tego typu żarty nie jestem.

ocenił(a) film na 9
pawele1

..żart, żart - a tak na poważnie, to myślę, że film bardziej zostanie w pamięci męskiej części widowni - niespotykany klimat zostaje na długo...

ocenił(a) film na 9
mk56

Chyba nie do końca jest jak piszesz,mimo,że zdaje mi się,że wiem o co Tobie chodzi.Kate Winslet jest atrakcyjną kobietą,świetnie gra rolę Hanny.

ocenił(a) film na 9
pawele1

...rzadko się zdarza, aby melodramat wojenny tak zapadł w pamięci. Tak fabuła w takiej oprawie i zakończenie, smutne, dziwne, ale ciekawe - wyjątkowo...

ocenił(a) film na 9
silence_fw

Książka niesamowita.Ja zdobyłem audiobooka na razie ,chcę też książkę. Wg mnie scenarzysta nie potrzebnie wyciął kilka kwestii.
A najważniejszą- rozmowę z panią naczelnik więzienia (chyba ,że ja to pominąłem ją w filmie). Ta scena daje tyle światła.

ocenił(a) film na 10
pawele1

no zobaczymy jak będzie to w książce z niecierpliwością czekam:) a potem znów obejrzę film:)