PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=510555}

Liceum Avalon

Avalon High
2010
5,7 15 tys. ocen
5,7 10 1 14515
Liceum Avalon
powrót do forum filmu Liceum Avalon

Uwielbiałam tą książkę a film jest koszmarny, nie logiczny i nie ma nic wspólnego z książką.
Dlaczego Amerykanie z takich fajnych książek robią taki syf, a z trochę gorszych książe
ekstra produkcje (np. pamiętniki wampirów)
nie polecam filmu, szczególnie jeśli zna się książkę

ocenił(a) film na 1
Relia

Zgadzam się w 100%!!

samanthavandom

Niestety muszę się zgodzić...

Relia

Też się zgadzam... Chociaż początek nie był znowu taki zły, tylko zawalili tym, że Ellie jest Arturem ;/

yvonneD

Właśnie, gdyby nie to film byłby całkiem niezły dla mnie.

ocenił(a) film na 6
b0oberek

no zgadzam sie

Relia

Dokładnie tak samo! Książka mi się strasznie podobała, za to jak oglądałam film miałam ochotę wybuchnąć śmiechem. A znowu w przypadku Pamiętników Wampirów, książka to był niezły gniot ;D

izzy97

E tam film był extra.

ocenił(a) film na 5
izzy97

podzielam twoją opinię: książkę dawno temu miałam okazję przeczytać, ale z tego co pamiętam to Ellie na pewno nie była Arturem, a profesorek Mordredem; nie zachwyca (5/10)

izzy97

Książki nie czytałam (wielu moich znajomych czytało pierwsze części i mi ją odradzają), ale serial jest zaje*** ;D

ocenił(a) film na 7
izzy97

zgadzam się w 100%. Początek nawet niezły, ale jak doszoło do sceny w teatrze to myślałam, że wybuchne śmiechem. Ellie Arturem? I jeszcze brakowało mi książkowego basenu i skały w lesie

ocenił(a) film na 1
Relia

Beznadzieja. Nie dość, że zmienili cały sens to w dodatku wycieli najlepsze momenty. W ksiazce wszystko wygladalo logicznie, kiedy Ellie odkrywała podobienstwa miedzy Lancem, Jennifer, Willem (np. ze jego pierwsze imie brzmi Artur) i rzeczami typu jego statek (o ile dobrze pamietam) pies itp. Tutaj nie wiadomo skad wzielo sie jej przekonanie ze Will jest Arturem, chyba tylko po tej zdradzie co potem i tak przestalo miec jakikolwiek sens kiedy okazalo sie ze Ellie jest Arturem. Wszystko wyszlo sztucznie, nie dalo sie wyczuc JAKIEGOKOLWIEK zblizenia miedzy glownymi bohaterami. Ksiazka jest jedna z moich ulubionych, film to totalne dno. Nie polecam nikomu, poza tym nie oszukujmy sie, mozna sie tu tylko naprawde niezle wynudzic.

Relia

Beznadziejny i do tego przesłodzony film -jak większość Disney'a...
Po co tak to zmieniali?
A to ,że ona była Arturem to najgorsze ;(

ocenił(a) film na 3
Relia

właśnie koleżanka powiedziała mi że Disney Channel zrobiło z tego film... jestem ciekawa jego, ale z większości opini wynika że jest do dupy, pewnie cos w rodzaju high school miusical.... ale ogladne, bo książke kocham i sama ocenię

ocenił(a) film na 5
bella3

Zgadzam się z Wami całkowicie. Zniszczyli to... Nie wiem jak mogli wymyślić taką głupawą historię, zamiast oryginalnej... Z jednej strony śmieszne, ale z drugiej wkurzające :/ I pomyślałam dokładnie o tym samym, że z dobrych książek robią głupie filmy, a właśnie z okropnych Pamiętników Wampirów wyszedł świetny serial... Nie wiem co jest z tymi reżyserami... Po prostu dobrych książek należy nie ekranizować... ;)

ocenił(a) film na 8
kwiatuszekk14

O matko. Jak mogli zniszczyć tak fantastyczną książkę? Przeszli samych siebie.

ocenił(a) film na 6
Relia

A ja się z wami nie zgadzam. Ten film to przepiękne połączenie rzeczywistości z legendą. Odzwierciedlenie baśni o królu Arturze w naszych czasach . Film jest niesamowity, doskonała obsada. Jeszcze żaden film nawet najlepszy nie poruszył mnie tak jak ten. Nieoczekiwany zwrot akcji na końcu. Oryginalne a zarazem cudowne zakończenie. Jedyny w swoim rodzaju! Świetnie zekranizowany..

elena_1028

Może i bym się z tobą zgodziła, gdybym nie czytała książki...