Hej mówicie , że film jest na podstawie jakiej książki , bylibyście w stanie podać mi jej tytuł i
ewentualnie gdzie bym ją mogła kupić .
Hej ; ) Taak, film jest na podstawie książki Meg Cabot - Liceum Avalon, myślę że kupisz w pierwszej lepszej księgarni.. ( ja mam na komputerze w wersji ebooka ). Jednak, pragnę uprzedzić że film, który obejrzałam przed chwilą, w porównaniu do książki jest żałosny. Niestety. Zacznijmy od tego, że całkowicie zmienili fabułę i wydarzenia, nie mówiąc, że przechrzcili główną bohaterkę z Ellie ( w książce ) na Allie ( w filmie ). Boże, a to zakończenie filmowe! Aż się śmiałam. ; d Ellie jako Król Artur ? Masakra. ; d Jednak film nie był taki zły, ale uwierz mi książka jest milion razy lepsza, ciekawsza itd. ; )) Naprawdę polecam ( książkę,oczywiście ) ; dd
Właśnie ją zamówiłam. :) Mnie sam fakt zmiany płci mnie rozbawił do łez .
Król Artur jako kobieta . I może to ją jej ukochana zdradziła . Sam film mnie rozbawił ale zarazem zafascynował i zachęcił do przeczytania książki .:)
Dzięki
Żal mi was. I wy się nazywacie kobietami, jak się śmiejecie z czegoś takiego ? Mi własnie pasuje ze taką ważną osobą w filmie okazała się kobieta.
Książki nie czytałam, ale film mi się bardzo podobał !
Co do zdrady to tu chodziło o to że artur wtedy nie mógł się pozbierać ze swoimi myślami, a Allie własnie coś takiego robiła kiedy dowiedziała się że dziewczyna Willa go zdradza. Nie chciała go okłamywać, ale z drugiej strony nie mogła mu powiedzieć prawdy bo się bała.
Wiesz co nie mam do siebie pretensji z powodu , że się się śmiałam . Mam 14 lat i mogę się ze wszystkiego śmiać.
Moim zdaniem film był całkiem niezły , ale kiedy okazało się że król Artur to Allie też wybuchłam śmiechem , noo ale przynajmniej ciekawsza fabuła , bo jeśli potwierdziłoby się ze Artur to Will no to skończyłoby się jak zawsze przewidywalnym szczęśliwym zakończeniem , a tak przynajmniej coś zaskakującego :)
pozdrawiam...xd