PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=412403}

Liga Sprawiedliwych: Nowa granica

Justice League: The New Frontier
2008
6,0 2,7 tys. ocen
6,0 10 1 2734
6,6 5 krytyków
Liga Sprawiedliwych: Nowa granica
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwych: Nowa granica

Na początku jak obiło mi się o oczy, że ma powstać film w klimacie starszych lat, nie bardzo mi się ten pomysł podobał. Nie jestem zwolennikiem wracania do początku superbohaterów. Wolę nowsze serie. Jednak film postanowiłem obejrzeć no i muszę powiedzieć, że mimo tego klimatu film daje radę. Szczególnie mi się podobało, że w końcu zagościł HAL w lidze a nie John, którego oglądaliśmy w serialowej JL. Hal jest moją ulubioną latarnią i cieszyło mnie, że w końcu odegrał prócz Flasha główne skrzypce w filmie. Na plus można zaliczyć także występ marsjanina, którego też nam przybliżono. Natomiast postać Supermana wyjątkowo w tym filmie została zepchnięta na bok, to samo z Batmanem. No ale ważne, że GL miał pole do popisu to w pewien sposób to rekompensuje. Na minus trochę pomysł na film, który nie bardzo przypadł mi do gustu... znów potwory? A może coś innego tak by wymyślili?

Ocena 7/10.

MackKL

Ja również jestem fanem Hala Jordana (co zresztą widać ;) Uważam, że było go trochę za mało w filmie, zdecydowanie za mało, ale jestem tendencyjny i stronniczy, więc proszę mnie nie słuchać.
...może już czas na pełnometrażowy film o Zielonych Latarniach?

Hal_Jordan

No właśnie GL są strasznie pokrzywdzeni. Mógłby przynajmniej jakis TAS powstać. A film to już naprewno. Mógł być Stewart w Justice League (filmie) ale cholera projekt zawiesili. Szkoda. Mam nadzieję, że wkrótce prace nad filmem o latarnikach ruszą pełną parą.