PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603082}

Likwidator

The Last Stand
2013
6,2 26 tys. ocen
6,2 10 1 26262
5,9 13 krytyków
Likwidator
powrót do forum filmu Likwidator

Film na początku jest całkiem ok. Człowiek myśli: "Arni powraca w dobrym stylu", jednak kilka rzeczy psuje ten film. Cortez jedzie autem palącym minimum 20 litrów przy takiej jeździe. Dziwne, że przez cały czasz nie zatankował ani razu. CR 1 jest skonstruowana z lekkich materiałów, mimo to jak van najeżdża jej na maskę to auto się nie gni w ogóle. Taki Chevrolet z 2 tony waży, wgniótłby C6 w ziemie a tam nawet sie poduszki nie otwierają.Dalej, skoro agent Bannister wiedział, że jego agentka (zakładniczka) jest przekupiona i działa dla Corteza, dlaczego nie sprzątnęli auta?? Bandyci byli zbyt zorganizowani- wiedzieli z którym miejscu podstawić dźwig, spychacz i w którym miejscu bedzie blokada- takiego czegoś Nostradamus by nie przewidział. Budowa mostu- hahaha. Takie bydle i nikt nic nie zauważył?? Meksyki to rozumiem-przekupione ale władze USA?? Strzelanina z miasteczku z bandziorami przypomina już western. Czemu Cortez musiał akurat przez nie przejechać? Nie mógł na niego Jeep czekac ,który by objechał polami bezpiecznie to miasto. No i gdzie sie podziała kawaleria USA??

TorcidaTiger

To tylko film :)

predator118

Ja wiem..ale mnie to kole w oczy:)

ocenił(a) film na 9
TorcidaTiger

Zgadzam się z Tobą , było pare dziwnych rzeczy w tym filmie ale i tak dla mnie jest świetny. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
VaraShiro

Nie, nie, nie. Nie zgadzam się z Wami:) Nie mylisz się co do samochodu, ale:
1. agent Bannister dowiedział się późno o tym, że jest laska przekupiona (prawdopodobnie dopiero w samolocie), więc nie miał czasu ich załatwić. Poza tym jakby miał czas to by i tak tego nie zrobił. Konto szwajcarskie to dowód a nie wyrok.
2. bandyci byli zorganizowani na drodze przejazdowej i wiedzieli gdzie będą blokady bo przygotowali się dobrze do akcji, mieli czas, znali trasę, a też najprawdopodobniej mieli wtykę i informację z wyprzedzeniem od kogoś z Policji.
3. budowa mostu odbyła się bardzo szybko. Wojsko długi most postawi w jeden dzień. Nikt nie zdążył go zlokalizować, tym bardziej że budowany był w noc poprzedzającą akcję.
4. Cortez nie musiał przejechać przez miasto. On chciał przejechać przez miasto! Taki miał styl, chciał wkoło pokazywać swoje nonszalanckie skrzywienie no i lubił być w centrum uwagi.
5. O kawalerii, itd. mówili, że się spóźni
Takie mam uwagi na gorąco po obejrzeniu filmu.

ocenił(a) film na 9
rosnowo

Będę musiał sobie go ponownie obejrzeć :) pozdro!