6,5 48 tys. ocen
6,5 10 1 47590
6,5 38 krytyków
Lincoln
powrót do forum filmu Lincoln

Spielberg, Kamiński, Williams a w roli głównej Neeson --> czyżby kolejny sukces?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Gred_and_Forge

Ja osobiście wierzę w sukces Janusza Kamińskiego. Można powiedzieć, że jest to mój idol jeżeli chodzi o sztukę operatorską. :)
Mam nadzieje, że z połączenia tych czterech geniuszy znowu wyjdzie arcydzieło.

lucas1804

nonono jak zobaczylam Neesona w obsadzie to mnie ten film bardzo zainteresowal. mysle ze bedzie warto go zobaczyc.

ocenił(a) film na 6
Gred_and_Forge

Idealnie to podsumowałeś. Spielberg, Kamiński i Neeson w roli Lincolna - będzie głośno, a zobaczymy, czy dobrze.

Gred_and_Forge

jeszcze lepiej bo zamiast Neesona wystąpi Day Lewis

Gred_and_Forge

o tak. Kamiński, Spielberg no i Lewis. Mam nadzieje że film będzie znakomity i Spielberg
znowu pokaże klasę. Czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 6
Gred_and_Forge

Przewiduję sukces.

ocenił(a) film na 9
Midgardsorm

Film pewnie po części o wojnie secesyjnej, lecz głównie na temat samego Lincolna. Takich nam potrzeba. Może otrzyma z kilka nominacji, a całkiem prawdopodobne, że i więcej. Oby dla najlepszego filmu. Oby :)

użytkownik usunięty
Gred_and_Forge

i tak Lincoln zostanie przyćmiony Dark Knight Rises

ocenił(a) film na 9
Gred_and_Forge

Wszystko zależy od sytuacji filmowej w danym roku. Jeśli w roku 2012 nie będzie za wiele dobrych filmów to przy nominacjach do Oscara 2013 ma spore szanse...
Może być i tak, iż będzie na tyle świetnym filmem, że bez względu na wszystko przebije konkurencję... Życzę mu jak najlepiej... życzę 12 nominacji do Oscara w tym dla najlepszego filmu... teoretycznie to jest możliwe... praktycznie... zobaczymy :)