3,8 909  ocen
3,8 10 1 909
Little Deaths
powrót do forum filmu Little Deaths

Rany, powiedzcie mi po co tworzą takie filmy? Żeby zaspokoić nastolatków czy
podstarzałych facetów? Przecież ten film to tragedia. Wytłumaczcie mi proszę, o co chodzi w
tej trzeciej historii? Dlaczego ten chłopak przebierał się za psa i w ogóle zachowywał się jak
pies? (jedzenie karmy, spanie w budzie, sikanie w domu na ubrania...) Czy dlatego, że jego
dziewczyna bała się psów, on chciał w ten sposób dominować nad nią? Na końcu przecież
widać, że zemścił się na niej posyłając psy na pożarcie jej. Nie do końca rozumiem co ta
historia miała oznaczać. Jakie miała przesłanie? Ktoś może ma jakieś sugestie?

ocenił(a) film na 4
paulaa669

To przecież bardzo proste. Jego dziewczyna miała jakąś traumę związaną z psami i panicznie się ich bała. Przeniosło się to więc na jej życie seksualne. Kazała się przebierać swojemu chłopakowi za psa, zbudowała mu budę i zmuszała by się zachowywał jak rasowy czworonóg, jednocześnie nad nim dominując. W ten sposób miała w domu takiego psa, na którym mogła się wyżywać, którego mogła karać i odreagowywać swoje lęki. On zachowywał się jak pies żeby jej sprawić przyjemność. Tylko że w końcu przestało mu się to podobać i się zemścił.
Znacznie bardziej intryguje mnie, o co do cholery chodzi w historii nr2.
A co do początkowego pytania- po co to tworzą? Przecież to oczywiste. Bo ludzie uwielbiają przemoc, mają wewnętrzną potrzebę zobaczenia krwi, tak samo jak tkwi w nich wewnętrzna potrzeba by czasem się z czegoś pośmiać. Tak na prawdę podejrzewam że nawet w tobie jest taka chęć zobaczenia czegoś szokującego, w końcu to wywołuje jakieś emocje, a gatunek ludzki kocha próbować nowych emocji. Nic w tym złego, w końcu to tylko filmy...

ocenił(a) film na 2
Lucky_luke

Dzięki za wyjaśnienie tej historii ;] Może masz rację i rzeczywiście tkwi we mnie jakaś malutka cząsteczka, która "nakłania" mnie do obejrzenia czegoś szokującego ;p Pozdrawiam.