PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559816}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30138
5,0 7 krytyków
Lockout
powrót do forum filmu Lockout

Mimo, iż film ma potencjalnie wszystko – niezła fabuła, szybka akcja i widowiskowe efekty specjalne – by stać się hitem to jednak czegoś mi w nim brakuje. Dialogi pisane „na kolanie”, a żarty sypane przez bohatera śmieszą przez…dwie minuty, a później zaczynają irytować. Brak mi charyzmy "bijącej" od bohaterów i dlatego ode mnie 5. na 10., bo Luca Bessona stać na więcej.

robben76

Besson to chyba tu tylko scenariusz klecił, więc nie miał mocnego wpływu na całosć produkcji...

Nie zgadzam się z niezłą fabułą - fabuła niestety fatalna, wręcz debilna, jakkolwiek po 5 minutach oglądania przyjąłem założenie, że nie jest to jakieś górnolotne sci-fi i przestałem się czepiać. Efekty niestety takie sobie - niektóre wyglądają ok, inne jakby były tworzone z 15 lat temu.

Tak naprawdę to wspomniane dialogi dostarczyły mi najwięcej rozrywki w tym filmie - mimo że bohater - tu się zgadzam - nie był charyzmatyczny, to te odzywki, sypane praktycznie z rękawa i bez zastanowienia, kształtowały mimo wszystko jedną z cech bohatera, który od samego początku filmu jest wyszczekany.

Filmowi brakuje wiele... ale i tak miałem ubaw.

ocenił(a) film na 5
chryssalid

Powiem Ci tak, jak dla mnie film raczej słabo – średni, ale widziałem znacznie gorsze (w tym gatunku) więc da się go „zmęczyć”. Pozdro.

robben76

Oj tak, bez wątpienia. Daleko mu do mega gniotów.