PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112828
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

do 30 minuty może jeszcze ciekawe, później nudne długie dialogi, tempo spada, zasadniczo jaki jest sens tego co się dzieje w tym filmie

dodałbym, że to coś w stylu Repoman, ale Repo.. ma o wiele ciekawszą i fajnieszą akcję i o wiele więcej się dzieje

SPOILERY
jaki jest sens zabijania rainmakera? to, że ma zamknąć pętle, czyli pozabijać looperów jest kompletnie bez znaczenia, skoro bez istnienia rainmakera mafia i tak by wysyłała looperów w celu zamknięcia pętli

ocenił(a) film na 7
Lex_Dex

Fakt, trochę nuda, nawet trochę wkurzony przerwałem oglądanie w pewnym momencie i myślałem, że nie dokończę filmu w ten sam dzień (a wtedy zazwyczaj nie dokańczam wcale)... ale po 20 minutach ponowiłem oglądanie (bo lubię Bruce'a) i nie było potem tak źle.
Nie wiem jak dokładnie oglądałeś film, ale ten Rainmaker miał oprócz zabijania looperów wprowadzić nowy ogromny terror i represje także na niewinnych cywilów i miał się po tym zmienić cały kraj czy nawet świat, dlatego musieli go zgładzić (nie wspominając o tym, że miał zabić szefa - Abe). Końcówka filmu także wyjaśnia pewną kwestię.

ocenił(a) film na 7
Lex_Dex

ja też mam trochę zagadek. Skoro zamykanie pętli rodziło tyle komplikacji (nikt nie lubi strzelać do siebie samego) to dlaczego nie zamykano jej przy pomocy innych looperów? I najbardziej interesujące: czy Joe przespał się z własną matką?!!?

ocenił(a) film na 7
kaduffy

echhh. pytanie czy Joe przespał się z własną matką było już wyjaśniane na innych forach, zagranicznych i tu też w innych wątkach. Odpowiedź jest taka, że ten mały chłopiec to nie był Joe, choć podczas filmu przeszszło mi to przez myśl, ale gdy został draśnięty w policzek to blizna pokazałaby się potem u Joe'go i u starego Joe'go. Poza tym chłopiec nazywał się Cid i żył urodzony w jednym czasie z młodszym Joe, wiec nie mogli być tą samą osobą. W dodatku Stary Joe żył w jednym czasie w przyszłości z Rainmarkerem, którym miał zostać Cid (ale nie został, bo młodszy Joe i matka go "nawrócili"). Cid był mutantem MT, a Joe nie. Joe po prostu miał podobną historię jak Cid i dlatego wywarło to na nim takie wrażenie w końcówce filmu.
Co do zadań looperów to pewnie mogłoby być tak jak piszesz, że zabijają się jedni przez innych, ale chodziło o proste rozwiązanie, że każdy zabija siebie, czyli pętla zostaje zamknięta i nie ma nieporozumień jak w przypadku gdy Abe musiał wysyłać dodatkowych ludzi żeby zabić Joe lub Zacha.

ocenił(a) film na 7
Maciors

* chodziło mi o Setha, a nie Zacha.

ocenił(a) film na 7
Maciors

Much better, thank you Aziz :)