Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 429957
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Człowiek całe swoje życie boi się, że 'przypną mu łatkę' osoby nienormalnej tymczasem czymże jest ta 'normalność'?? Niczym innym jak tylko zbiorem zasad, którymi kieruje się większość społeczeństwa. Wierzymy, że jesteśmy normalni, ale czy na pewno??

ocenił(a) film na 8
peza_92

Ja nie wierzę, ja wiem, że ludzie to idioci, wystarczy spojrzeć na wiele komentarzy tutaj, każdy jest tu krytykiem filmowym, koneserem i znawcą jak w psychiatryku tam też wielu ludzi jest prezydentami itp :D

ocenił(a) film na 9
Psychol324

Taka już natura ludzka ;) Każdy ma swoje zdanie ...

ocenił(a) film na 10
peza_92

ja mysle ze to jest o tym jak latwo z osoby normalnej jest zrobic wariata i o tym jak cienka jest granica miedzy systemem ktory nas chroni i systemem ktory nas niszczy

a poza tym to jeden z moich ulubionych filmow i dostal ode mnie 10/10 jako jeden z osmiu takich filmow na prawie 2000 ocenionych
znakomity

ocenił(a) film na 9
El_Magiko

Oj, zgadzam się. zgadzam ;)
Też lubię ten film :))))

użytkownik usunięty
peza_92

Kocham ten film... Właściwie jest on moim ulubionym filmem ! Hm, myśle że każdy człowiek ma coś z " wariata " .... czasem nasze zachowanie jako tych " normalnych " ludzi bywają bardzo dziwne i zastanawiające. Nikt do końca nie wie jak zachowa sie w danej sytuacji... Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9

Normalność jest "normalna" tylko dlatego, że jest normą;)

ocenił(a) film na 9
dilbert

Dobre!! Podoba mi się :)

ocenił(a) film na 10
peza_92

Cóż...obecnie raczej większość chce być bardziej "nienormalna", niż "normalna". Chcą się wyróżniać i być oryginalni.