Człowiek całe swoje życie boi się, że 'przypną mu łatkę' osoby nienormalnej tymczasem czymże jest ta 'normalność'?? Niczym innym jak tylko zbiorem zasad, którymi kieruje się większość społeczeństwa. Wierzymy, że jesteśmy normalni, ale czy na pewno??
Ja nie wierzę, ja wiem, że ludzie to idioci, wystarczy spojrzeć na wiele komentarzy tutaj, każdy jest tu krytykiem filmowym, koneserem i znawcą jak w psychiatryku tam też wielu ludzi jest prezydentami itp :D
ja mysle ze to jest o tym jak latwo z osoby normalnej jest zrobic wariata i o tym jak cienka jest granica miedzy systemem ktory nas chroni i systemem ktory nas niszczy 

a poza tym to jeden z moich ulubionych filmow i dostal ode mnie 10/10 jako jeden z osmiu takich filmow na prawie 2000 ocenionych 
znakomity
Kocham ten film... Właściwie jest on moim ulubionym filmem ! Hm, myśle że każdy człowiek ma coś z " wariata " .... czasem nasze zachowanie jako tych " normalnych " ludzi bywają bardzo dziwne i zastanawiające. Nikt do końca nie wie jak zachowa sie w danej sytuacji... Pozdrawiam!