Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430115
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Rozumie "Se7en" to świetny thiller ale zeby w TOP100 był przep "LOtem nad
kukułczym gniazdem". No lekka przesada. :/

ocenił(a) film na 10
BAT_filmaniak

jezu.. to jest jakaś masakra ten film powinien byc minimum w pierwszej piątce. Ehh..

ocenił(a) film na 9
mariorespect

No i był w pierwszej piątce ,ale już spadł. :P

użytkownik usunięty
Drimek

Kiedyś Top10 było lepsze, bodajże

1.Ojciec Chrzestny
2.Ojciec Chrzestny II
3.Skazani na Shawshank
4.Lot nad kukułczym gniazdem
5.Forrest Gump
6.Milczenie Owiec
7.Podziemny Krąg
8.Dawno temu w Ameryce
9.Leon Zawodowiec
10.Człowiek z blizną

ocenił(a) film na 7

To lista 10 najgorszych filmow? No bez przesady, jest wiele okropniejszych peodukcji.
"Lot nad kukulczym gniazdem" jest dosyc dobry.

ocenił(a) film na 10
MustelaErminea

nie rozumiem komentarza nade mną.
Zaprezentuj swoje "dzieła" , czyżby był to "Łoś Superktoś"?

ocenił(a) film na 7
krolowa_sniegu_2

Pancernik Potiomkin.
Przeminelo z wiatrem.
Wyzwolenie.
Gladiator.
Epoka lodowcowa.
Polowanie na kroliki.
Kobieta w blekitnej wodzie.
Magiczne drzewo - Gruzja 1978.
Jutro byla wojna.
Assa - ZSRR 1985.

ocenił(a) film na 7
MustelaErminea

Epoki lodowcowej tylko pierwsza czesc.
Kolejnosc nie ma znaczenia.

ocenił(a) film na 9

Ja jak logowałem się na filmwebie pamiętam jeszcze taki ranking:

1.Ojciec Chrzestny
2.Skazani na Shawshank
3.Ojciec Chrzestny 2
4.Lot nad kukułczym gniazdem
5.Forrest Gump
6.Milczenie Owiec
7.Dawno temu w Ameryce
8.Leon Zawodowiec
9.Podziemny Krąg
10.Gladiator
Teraz ranking się strasznie zmienił. Starsze produkcje wypadają z top 100 takie jak "Dwunastu gniewnych ludzi" czy "Dobry, zły i brzydki".

ocenił(a) film na 9
Drimek

Dawno Temu w Ameryce było kiedyś w top10? A myślałem że to od zawsze było dzieło niedocenione przez hołotę filmwebową. Aktualnie poza pierwszą setką.

ocenił(a) film na 8
BAT_filmaniak

dla mnie np nic dziwnego.. IMO Seven > Lot nad kukułczym... 14 miejsce w TOP dla tego filmu to i tak moim zdaniem o "kilka" oczek za wysoko... dla mnie zaledwie 7/10, a miałem nadzieję na więcej.

ocenił(a) film na 6
BAT_filmaniak

No i co się podniecacie tym TOP100? Czy to ważne, na którym jest miejscu? Poza tym ja np. nie uważam wcale, żeby "Lot na kukułczym gniazdem" był lepszy od "Se7en". A do książki bardzo dużo mu brakuje. To, żę ty uważasz tak, a nie inaczej nie znaczy, że wszyscy muszą tak sądzić. I nie znaczy, że masz racje.

ocenił(a) film na 9
BAT_filmaniak

Powiem tak:

Ci którzy najpierw czytali książkę, a później oglądali film, pewnie czują jakiś niedosyt, więc mają uważać, że film nie spełnił w pełni ich oczekiwań.

Jednak ogólnie mówiąc "Lot.." to naprawdę film bardzo dobry, którego warto oglądnąć. Osobiście śmiało mu mogę przyznać 8, a nawet 9. Też chciałbym żeby był jak najwyżej w rankingu, bo 90% ludzi gdy za jakiś czas zobaczy, że nie jest wysoko w TOP100 pomyśli, że to jakiś "zły film", bo przecież jest przed nim tyle lepszych.

Na zakończenie - szkoda, że tak wiele osób nie potrafi docenić tego filmu.

Zuodziei

8/10

Po Waszych ocenach spodziewałam się czegoś miażdżącego, czemu mogłabym dać 10 z czystym sumieniem. Film był dobry, ale nie tak dobry jak mi się wydawało przed obejrzeniem ;) końcówka, owszem lekko zaskakująca, ale... widocznie nastawiłam się na zbyt wiele.

ocenił(a) film na 8
GregoryHouse

Też wystawiłem 8/10 nie był to film któremu wystawiłbym 10 z czystym sumieniem, a ponadto mi się nie podobał, bo czasem jak film nie jest wybitny, ale mi sie podoba potrafie postawić 9/10. Ten mi się nie podobał aż tak bardzo, a tym bardziej nie powalił nie na kolana, dlatego tylko 8/10.