Rozumie "Se7en" to świetny thiller ale zeby w TOP100 był przep "LOtem nad
kukułczym gniazdem". No lekka przesada. :/
jezu.. to jest jakaś masakra ten film powinien byc minimum w pierwszej piątce. Ehh..
Kiedyś Top10 było lepsze, bodajże
1.Ojciec Chrzestny
2.Ojciec Chrzestny II
3.Skazani na Shawshank
4.Lot nad kukułczym gniazdem
5.Forrest Gump
6.Milczenie Owiec
7.Podziemny Krąg
8.Dawno temu w Ameryce
9.Leon Zawodowiec
10.Człowiek z blizną
To lista 10 najgorszych filmow? No bez przesady, jest wiele okropniejszych peodukcji.
"Lot nad kukulczym gniazdem" jest dosyc dobry.
nie rozumiem komentarza nade mną.
Zaprezentuj swoje "dzieła" , czyżby był to "Łoś Superktoś"?
Pancernik Potiomkin.
Przeminelo z wiatrem.
Wyzwolenie.
Gladiator.
Epoka lodowcowa.
Polowanie na kroliki.
Kobieta w blekitnej wodzie.
Magiczne drzewo - Gruzja 1978.
Jutro byla wojna.
Assa - ZSRR 1985.
Ja jak logowałem się na filmwebie pamiętam jeszcze taki ranking:
1.Ojciec Chrzestny
2.Skazani na Shawshank
3.Ojciec Chrzestny 2
4.Lot nad kukułczym gniazdem
5.Forrest Gump
6.Milczenie Owiec
7.Dawno temu w Ameryce
8.Leon Zawodowiec
9.Podziemny Krąg
10.Gladiator
Teraz ranking się strasznie zmienił. Starsze produkcje wypadają z top 100 takie jak "Dwunastu gniewnych ludzi" czy "Dobry, zły i brzydki".
Dawno Temu w Ameryce było kiedyś w top10? A myślałem że to od zawsze było dzieło niedocenione przez hołotę filmwebową. Aktualnie poza pierwszą setką.
dla mnie np nic dziwnego.. IMO Seven > Lot nad kukułczym... 14 miejsce w TOP dla tego filmu to i tak moim zdaniem o "kilka" oczek za wysoko... dla mnie zaledwie 7/10, a miałem nadzieję na więcej.
No i co się podniecacie tym TOP100? Czy to ważne, na którym jest miejscu? Poza tym ja np. nie uważam wcale, żeby "Lot na kukułczym gniazdem" był lepszy od "Se7en". A do książki bardzo dużo mu brakuje. To, żę ty uważasz tak, a nie inaczej nie znaczy, że wszyscy muszą tak sądzić. I nie znaczy, że masz racje.
Powiem tak:
Ci którzy najpierw czytali książkę, a później oglądali film, pewnie czują jakiś niedosyt, więc mają uważać, że film nie spełnił w pełni ich oczekiwań.
Jednak ogólnie mówiąc "Lot.." to naprawdę film bardzo dobry, którego warto oglądnąć. Osobiście śmiało mu mogę przyznać 8, a nawet 9. Też chciałbym żeby był jak najwyżej w rankingu, bo 90% ludzi gdy za jakiś czas zobaczy, że nie jest wysoko w TOP100 pomyśli, że to jakiś "zły film", bo przecież jest przed nim tyle lepszych.
Na zakończenie - szkoda, że tak wiele osób nie potrafi docenić tego filmu.
8/10
Po Waszych ocenach spodziewałam się czegoś miażdżącego, czemu mogłabym dać 10 z czystym sumieniem. Film był dobry, ale nie tak dobry jak mi się wydawało przed obejrzeniem ;) końcówka, owszem lekko zaskakująca, ale... widocznie nastawiłam się na zbyt wiele.
Też wystawiłem 8/10 nie był to film któremu wystawiłbym 10 z czystym sumieniem, a ponadto mi się nie podobał, bo czasem jak film nie jest wybitny, ale mi sie podoba potrafie postawić 9/10. Ten mi się nie podobał aż tak bardzo, a tym bardziej nie powalił nie na kolana, dlatego tylko 8/10.