Film wspaniały, ale moim zdaniem nie zasługuje na 4 miejsce. Jest wiele lepszych produkcji np."Gladiator" czy "Forrest Gump".
Też uważam, że LOT zasługuje na niższe miejsce niż -4-, ale napewni gdzieś w pierwszej dziesiątce powinien się znaleźć. Ale napewno nie powiedziałabym, że GLADIATOR i FORREST GUMP to lepsze filmy;p
bez urazy
według mnie tylko takie filmy jak "lot nad kukułczym gniazdem" zasługują na wysokie miejsca,doskonała gra aktorska oraz fabuła,dodatkowym smaczkiem takich filmów jest ich treść,którą można porównać z sytuacją polityczną,rzadko kiedy w obecnych czasach można spotkać tak dobre amerykńskie filmy w których nie chodzi tylko o widowisko.
Bez urazy ale rankingowi filmwebowskiemu dużo brakuje do doskonałości.
W pierwszej dziesiątce powinny znajdować się filmy głębokie,z doskonałą grą aktorską lub niezwykle oryginalne,kultowe stające się wręcz ikoną popkultóry.
Gdyby nie 5 miejsce które zajmóje "mroczny rycerz" ten ranking byłby dla mnie prawie idealny:
http://www.imdb.com/chart/top?tt0468569
Niestety nie mogę powiedzieć, że ten ranking jest niemal idealny. Dziwi mnie, że "Wall-e" jest w nim przed "Forrestem Gumpem" albo, że "Mechaniczna pomarańcza" znajduje się tak daleko...ale każdy ma swoje typy:)