Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430013
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Film wspaniały, ale moim zdaniem nie zasługuje na 4 miejsce. Jest wiele lepszych produkcji np."Gladiator" czy "Forrest Gump".

ocenił(a) film na 10
qsokolq

Też uważam, że LOT zasługuje na niższe miejsce niż -4-, ale napewni gdzieś w pierwszej dziesiątce powinien się znaleźć. Ale napewno nie powiedziałabym, że GLADIATOR i FORREST GUMP to lepsze filmy;p
bez urazy

ocenił(a) film na 10
Tarantinka19

Forrest Gump jak najbardziej tak, ale nie Gladiator... Takie moje zdanie x)

ocenił(a) film na 10
Tarantinka19

I Koziolek Matolek

ocenił(a) film na 10
qsokolq

według mnie tylko takie filmy jak "lot nad kukułczym gniazdem" zasługują na wysokie miejsca,doskonała gra aktorska oraz fabuła,dodatkowym smaczkiem takich filmów jest ich treść,którą można porównać z sytuacją polityczną,rzadko kiedy w obecnych czasach można spotkać tak dobre amerykńskie filmy w których nie chodzi tylko o widowisko.
Bez urazy ale rankingowi filmwebowskiemu dużo brakuje do doskonałości.
W pierwszej dziesiątce powinny znajdować się filmy głębokie,z doskonałą grą aktorską lub niezwykle oryginalne,kultowe stające się wręcz ikoną popkultóry.
Gdyby nie 5 miejsce które zajmóje "mroczny rycerz" ten ranking byłby dla mnie prawie idealny:
http://www.imdb.com/chart/top?tt0468569

ocenił(a) film na 10
Maugen

Niestety nie mogę powiedzieć, że ten ranking jest niemal idealny. Dziwi mnie, że "Wall-e" jest w nim przed "Forrestem Gumpem" albo, że "Mechaniczna pomarańcza" znajduje się tak daleko...ale każdy ma swoje typy:)

ocenił(a) film na 10
qsokolq

dlatego napisałem, że prawie by był akurat te miejsca też mi za bardzo nie pasują