Lot nad kukułczym gniazdem

One Flew Over the Cuckoo's Nest
1975
8,5 430 tys. ocen
8,5 10 1 430013
8,7 74 krytyków
Lot nad kukułczym gniazdem
powrót do forum filmu Lot nad kukułczym gniazdem

Nie rozumiem fenomenu tego filmu...jest stanowczo za wysoko w rankingu. Olśnijcie mnie co was tak przekonuje do dania mu 10/10?
pozdr

użytkownik usunięty
jamesbond001

Zakończenie sprawiające że chcę się płakać i cieszyć jednocześnie, ogólna atmosfera tych obozów koncentracyjnych, postacie, perfekcyjne aktorstwo, niebanalne skłanianie do przemyśleń.

ocenił(a) film na 7

zgadzam sie ze zagrali bardzo dobrze, nie wspominając o swietnej grze jacka. Tak zakonczenie jest zaskakujace aczkolwiek wiedzac ze billy probował sie juz wczesniej zabic domyslamy sie na koncu ze znowu sprobuje...tym razem z powodzeniem. Nie zrzucam tego filmu praktycznie z podium ale dla mnie tak czy siak to 8/10 i koniec kropka:)pozdr

ocenił(a) film na 6
jamesbond001

Również nie mogę zrozumieć fenomenu oceny tego filmu. Obejrzałem, ale nic szczególnego w nim nie widziałem, momentami nawet potrafił mnie znudzić... Gra aktorska jak najbardziej rewelacyjna, atmosfera szpitala nie była zła, ale nic poza tym. Nie potrafił zagrać na moich emocjach. Oceniłem film 6/10 i trzymam się swojej opinii.

ocenił(a) film na 7
Phoenixss

dokladnie:) jedyne co w tym filmie jest godne pochwały to gra aktorów. Chodź dla mnie jack nicholson w ogóle nie pasował do roli. Jego wyraz twarzy nie pasuje ze tak powiem do normalnego czlowieka:) Jego mimika jest idealna wlasnie dla wariata. 8/10 to za duzo 7 niech bedzie

ocenił(a) film na 10
jamesbond001

ja ocenilem prawie 1600 filmow, tylko 8 ma ocene 10/10 w tym wlasnie ten, jak dla mnie jest niesamowity
znakomity klimat, swietna historia,wspaniale zagrany, wyrezyserowanby, swietna muzyka, znakomite zakonczenie i chce sie do niego wracac a ogladajac go nawet po raz 5wciaz wywoluje silne emeocje