PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25145
4,5 10 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

8/10

ocenił(a) film na 8

Jeden z lepszych horrorów ostaniach lat możecie uznać mnie za nienormalnego mam to gdzieś ale ten fil jest genialny w swojej prostocie muzyka zdjęcia czarno białe wszytko robi genialny klimat. Sama rola głównego bohatera, który potrafi tak zagrać ze ma się aż ciarki na plecach przy czym przez cały film nie wypowiada nawet jednego zdania genialny po prostu genialny

użytkownik usunięty
slayer6

"Jeden z lepszych horrorów ostaniach lat" - Za bardzo Cię wyobraźnia poniosła, jedynka oryginalnym pomysłem się wyróżnia na tle innych horrorów, ale dwójka już nie.

ocenił(a) film na 8

Ja zarówno jedynkę jak i dwójkę uważam za genialne.

ocenił(a) film na 6
slayer6

genialne może nie, ale będę bronił tej produkcji...
film jedyny w swoim rodzaju.

ocenił(a) film na 1
slayer6

Horrorem. lu thrillerem ciężko to coś nazwać. nawet slasherem też się nie da - ot obrzydliwy film o sraniu do gęby - nie straszy, nie wywołuje niepokoju tylko brzydzi - nie rozumiem tego trendu w obecnym kinie grozy - ten film niczego poza skrajnym obrzydzeniem u mnie nie wywołał...Sinister, trzy części Insidious - to były horrory pełną gębą - tu zaś była gęba pełna rozwolnionego gówna...

RogerVerbalKint

Ludzka stonoga 2 to także horror pełną gębą. Dokładnie jest to horror psychologiczny o surrealistycznym wydźwięku ,nacechowany metaforami, brutalnym przejaskrawieniem ,uwydatniającym ciemne strony życia . Pod względem realizacyjnym prawie filmowy majstersztyk z głębią przekazu o moralnej wymowie. Ludzka stonoga 2 w ogóle nie straszy, za to szokuje i razi swoją dosadnością i naturalizmem. Prowokacyjny charakter obrazu związany z powszechnie postrzeganą i pojmowaną obrzydliwością to artystyczny wybieg z dwubiegunowym przekazem , mającym wstępnie zaszokować i ukierunkować na odbiór istotnej treści tematu filmu. Sinister i Insidious to znakomite horrory o tematyce metafizycznej , nieco straszące, poprawne i zarazem zupełnie nie szokujące. Widzowie , którzy w tym mocnym filmie dostrzegli tylko jakieś odbyty , usta i odchody, w rzeczywistości nie odebrali paradoksalnie w całości wymowy filmu poruszającego sprawy wielkiej wagi w odniesieniu do kwestii społecznej , socjologicznej i psychologicznej.

ocenił(a) film na 1
soulheart

Sorrrki - ale to jest bełkot - Tom (czy tam) Tim Sixx czy inny Sics by się spuścił...socjologia, społeczność i psychologia w filmie o zszywaniu ust z odbytem i wywoływaniu gigantycznej rozwolnionej sraczki...pomijając rozdeptywanie noworodka...błee

RogerVerbalKint

Widać wyraźnie ,że ten film zupełnie nie jest zrozumiały dla wielu ludzi .Six byłby zadowolony, że jego film oglądali widzowie o szerokich horyzontach postrzegania kina i potrafią interpretować jego pomysł w bardziej inteligentny sposób niż on sam zakładał. Filmy mają to do siebie , że czasami wymykają się z pod kontroli twórców, którzy w wielu przypadkach sami nie wiedzą co chcieli przekazać widowni. Postrzeganie Ludzkiej stonogi 2 w kontekście tylko odbytów i sraczki nie jest żadnym powodem do zachwytu nad stanem możliwości odbioru kontrowersyjnych filmów.

ocenił(a) film na 1
soulheart

sorrki - ale jedyna "głębia" jaką w tym filmie dostrzegłem to głębia jelita grubego, którą czasami zdarza mi się postrzegać w trakcie badania kolonoskopowego...

RogerVerbalKint

W ludzkiej stonodze 2 nie ma żadnego łączenia ust z odbytem, nie ma także widoku odbytu jak w 3 części ludzkiej stonogi. W tym filmie jest nie tylko głębia ,ale również istotny przekaz. Sztuką godną tej nazwy nie jest przedstawianie widzialnego, lecz otwarcie oczu na niewidzialne. Paul Klee .Kinematografia polega na tym , by sugerować. Jacques Feyder. W ludzkiej stonodze 2 Six nie sugeruje faktu istnienia badania kolonoskopowego.

ocenił(a) film na 1
soulheart

Cóż - nie mam zamiaru wracać do seansu - ale mi jednoznacznie kojarzy się z całością cewy pokarmowej kilku osób, przez którą przelatuje sraczka wywołana środkiem przeczyszczającym, plus scena z noworodkiem - sorrki ale ta "głębia przekazu" do mnie nie przemawia

RogerVerbalKint

Generalnie ludzie stawiający dobrym filmom 1 bez żadnych merytorycznych i krytycznych uwag budzą złe skojarzenia u widzów , którzy potrafią nie tylko oglądać rożne filmy ale także oceniać. I to by było na tyle z mojej strony.

ocenił(a) film na 1
soulheart

"Generalnie" rzecz biorąc opinia tzw. większości oglądaczy filmów oscyluje wokół 3,6 - cóż ale miliony much nie mogą się mylić - w końcu to też dotyczy gówna...

ocenił(a) film na 8
soulheart

Niestety tak jest z większością mocnych filmów. Typowi miłośnicy filmów o hobbitach usłyszą gdzieś jakimś mocnym filmie, obejrzą z ciekawości, a potem żałują że go widzieli i ze złości oceniają na 1. LS2 dałem do obejrzenia znajomym, większość zapamiętała tylko usta zszyte z odbytem.

Gomez_2

Większość ludzi rozczarowana filmem z przekory i złości ocenia mocne filmy na 1, z drugiej strony tacy widzowie są zbytnio stronniczy w postrzeganiu kina i ich opinie nie przedstawiają żadnej merytorycznej uwagi czy sugestii krytykującej sensownie film. Ludzka stonoga 2 to nie tylko mocny, szokujący obraz to film bardziej inteligentny od ludzi , którzy widzieli w nim tylko owe odbyty i usta. Prawda jest taka odnośnie kontrowersyjnych filmów, mądrzy widzowie potrafią zmienić zdanie , głupi nigdy.

soulheart

Jakie kwestie społeczne, psychologiczne, czy wychowawcze, porusza ten "film"? Całą ekipę filmową powinno się zamknąć w szpitalu dożywotnio.
Dlatego to coś jest zakazane w wielu krajach. Wszystkim "aktorom" naleźy odebrać dyplom aktorski, jeśli taki posiadają.Reźyser ma obsesje defekacji do ust, i proszę państwa - robi o tym 3 "filmy". Kto finansuje takie rzeczy?

ocenił(a) film na 7
RogerVerbalKint

"Nawet slasherem też się nie da", no na pewno się nie da, bo z założenia ten film nie targetował do tego podgatunku. Trochę z czapy ten przytyk.

ocenił(a) film na 9

A tak z ciekawości zapytam: które horrory wg ciebie mają miano "najlepszych ostatnich lat"? Bo ja również na nic lepszego od 2011 roku nie wpadłem jak LS2. :D

użytkownik usunięty
slayer6

2 ryje psyche jak zaden inny film w kistorii kina

slayer6

To nie jest horror, nie ma tu pierwiastka sił nadprzyrodzonych. Gore co najwyżej.

Hydeist

Wydaje mi się, że horrorze nie musi być sił nadprzyrodzonych.

ocenił(a) film na 7
Sei_2

Można się sprzeczać ale spora cześć twórców horrorów stosuje to rozróżnienie na czynnik nadprzyrodzony i jego brak. Mimo braku tych sił paranormalynych, danie temu filmowy łatki Thrillera byłoby bardzo krzywdzące dla niego, a tym bardziej dla osób które spodziewały się lekkiego thrillerka a nie pełnokrwistego kina gore :P

ocenił(a) film na 8
Miedziobrody_filmweb

Dlaczego zaraz krzywdzące?

ocenił(a) film na 7
mlody969

Mimo wszystko Ludzka Stonoga 2 to mocne kino i określenie "horror" oddaje ten film o wiele lepiej.

Hydeist

Nieistotne. Straszny, makabryczny. Horror. Po prostu horror.

ocenił(a) film na 1
slayer6

Zaden horror to nie jest. Zwykly masochistyczny thriller. Obrzydliwy do tego. Jestem fanem horrorów, ale to? Kazdy kto lubi ten film jest wart by sie go bac na ulicy. Obys nie byl moim sasiadem...!!!!!

ofcoos

ty jesteś tyle wart by stać się środkowym segmentem w Ludzkiej stonodze

ocenił(a) film na 8
slayer6

Popieram opinię. Gościu wygląda jak autentyczny wariat. Film wbił mnie w leżycho.

ocenił(a) film na 7
slayer6

Niee ogarniam ludzi, którzy twierdzą, że jak film nie jest straszny to nie jest horrorem....

ocenił(a) film na 3
slayer6

1 część bardzo mi się podobała i śmiało dałam 8/10 ale ta była wd mnie kompletnym niewypałem nawet ciężko ogarnąć o co chodziXD