PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25199
4,1 12 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

lubie mocne kino ale ten film jest koszmarnie zrobiony, totalna amatorka bez zadnego
oryginalnego pomysłu - spodoba się tylko amatorom lub komus kto poszukuje mocnych wrazen,
lecz niewiele mocnego kina jeszcze widzial i mysli ze to jest mocne. dosc zabawne jest wiele
motowow, generalnie to jest bardziej komedi aniz horror (ofiary zwiazane od niechcenia taśmą nie
uciekają, sranei w rytm melodii, zdeptanie głowy dziecka, rozmowa z "matka", wyglad głównego
bohatera - nieudacznik i cipa zyciowa, czy lekkie "pyk" w głowę ofiary łomem pozbawia je
przytomnosci :D to wszystko wyglada barzdiej jak drugie 'freddy got fingered', ale w duzo bardziej
ubogiej formie. tomsix to nieudacznik i aż przykro ze gosc musial urodzic się w czasie kiedy juz
wymyslono kamery. 1/10.

junior_dos_santos

Paplanina o niczym Daruj sobie takie nieudaczne komentarze jeśli nie pojmujesz co oglądasz

ocenił(a) film na 1
soulheart

Albo jesteś kretynem albo trollujesz. Tak czy inaczej, nawet nie skomentuje twojej wypowiedzi.

junior_dos_santos

Twój wpis to dziecięca paplanina w trollowskim stylu Nie mam nic wspólnego z kretynami i trollami Moja rada jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia na temat filmów kontrowersyjnych lepiej nie wypowiadaj się Gdybym nie oglądał tego filmu i przeczytał twój wpis tylko bym się zachęcił do oglądania z ciekawości zobaczyć jakie bzdury potrafią niektórzy wypisywać o jakimkolwiek filmie Może jesteś bardzo mądrym i inteligentnym młodzieńcem nie wiem zrozum chociaż jedno twoja wypowiedż jest wizytówką nie tylko subiektywnej oceny filmu ale też poziomu intelektualnego oceniania go

ocenił(a) film na 4
junior_dos_santos

Zgadzam się z Tobą.
Film wygląda strasznie amatorsko. Mogę dodać, że główna postać strasznie przerysowana.
Do granic możliwości, aby widz wiedział, że jest złym od początku do końca, poprzez jego wygląda, jego przeszłość i teraźniejszość.
Jest wiele niespójności o których wspominasz m.in. uderzenia łomem, czy posklejane osoby taśmą i zszywaczem.
Fabuła w porównanie z "jedynką" jest okropna.
Film też traci na tym, że jest czarno-biało przedstawiony. Gdyby film był w kolorze to sceny byłyby bardziej realistyczne, a tak to kicha.
To miał być główny walor tej "sztuki" i jak dla mnie lipa.
Jestem ciekawy jak wyjdzie "trójka". Na pewno obejrzę, ale nie liczę dobry film.
Pierwsza część lepsza i to na pewno. Szczególnie dlatego, że gra aktorska jest tam na wyższym poziomie.
Ode mnie 4/10.

junior_dos_santos

jesteś chłopie żałosny filmik zasługuje na mocne 7 tylko to nie jest klimat dla takich ;poprawnych;jak ty rola głównego bohatera to jest mistrzostwo ale ogólnie rozumiem ludków co zaniżają ocene nie wstydzę sie napisać na swój sposób arcydzieła bo to jest arcydzieło dla mnie filmik jest super zrobiony

trollu80

Bardziej obiektywnie oceniając , ten film jest wybitny pod względem realizacji i znakomitej kreacji głównego bohatera Martina .Doskonała ścieżka dżwiękowa podkreśla mroczny i szalony klimat makabrycznej groteski ,dramatu ofiar Martina i jego dramatycznej sytuacji . Rzeczywistość w której egzystuje , pozbawiona jest ludzkiej empatii i zrozumienia, przepełniona brutalną przemocą ,swoistą amoralną pustynią egzystencjalną ,W tym wyalienowanym pozbawionym uczuć świecie istnieje ,działa i wegetuje główny bohater.Cała ta ludzka stonoga ma wymiar bardziej symboliczny niż realny i jest głównie tłem obrazu w kontekście której ukazana jest próba przedstawienia portretu psychologicznego bohatera .W swoim wyrazie film jest obrazem niejednoznacznym , bardziej metaforą rzeczywistości w której przedstawiona jest miedzy innymi samotność jednostki w tłumie .

użytkownik usunięty
soulheart

wiesz gdzie mozna znalezc soundtrack? ;p

soulheart

hmmm nie wiem czy jaja sobie robisz ale nawet jak to bardzo dobrze napisane,ubrałeś w słowa moje odczucia po tym filmie ,gratuluje i dziękuje:)

trollu80

a amoralna pustynia egzystencjalna to jest mistrzostwo,jeszcze raz pozdrawiam