Czytając opinie przed obejrzeniem tego filmu myślałam, że będę musiała zamykać oczy lub odwracać wzrok (czego praktycznie nigdy nie robię na filmach), a tu nie zrobiłam tego ani razu. Nie było obrzydliwych ani strasznych scen. Sam pomysł na film ciekawy. Jak ten chirurg opowiadał o tej operacji, to myślałam, że więcej jej pokażą i że efekt będzie przerażający, że widać będzie szczegóły, a oni wszystko pobandażowali. ;P Za całość 6/10.
Co dokładnie masz na myśli pisząc ''nie taki obrzydliwy''? Czytałam już tyle o tym filmie, ale nie mogę zebrać się za obejrzenie go. Jedni piszą, że obrzydliwy, inni wręcz przeciwnie... Jakbyś mogła napisać, co dokładnie jest pokazane w tym filmie, co może wydawać się obrzydliwe. Bo dla niektórych obrzydliwa jest krew, a wymioty uważają za normalne i dlatego nie wiem czy oglądać, czy nie. Nikt nie opisze co dokładnie jest takie obrzydliwe, a weź tu się domyśl, co kto ma na myśli pisząc to... Nie raz spotkałam się z opinią, że dany film jest obrzydliwy, oglądam, a tu tylko trochę sztucznej krwi. Ech...
UWAGA!!! SPOJLERY!!!
Jak oglądałam inne horrory, to były takie momenty, które wyglądały jak realistyczne, np. przecinanie kręgosłupa, przekłuwanie oka itp. i na to nie dało się patrzeć. Tutaj nie było takich scen, sama operacja to jedynie 2 nacięcia i nic więcej, krwi tutaj praktycznie nie ma, jedynie na bandażach. :P Jedynym "niesmacznym" momentem było dla mnie, kiedy byli już oni połączeni w stonogę i ten pierwszy koleś "karmił" drugą dziewczynę, która była za nim. A że byli niby połączeni przewodem pokarmowym, to domyśl się, jak ją "karmił". :P Zresztą na zdjęciu widzisz jak oni są połączeni. I poza tym nic tu strasznego czy obrzydliwego nie ma. Śmiało oglądaj.