PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=542284}

Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52588
3,9 13 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Czytając opinie przed obejrzeniem tego filmu myślałam, że będę musiała zamykać oczy lub odwracać wzrok (czego praktycznie nigdy nie robię na filmach), a tu nie zrobiłam tego ani razu. Nie było obrzydliwych ani strasznych scen. Sam pomysł na film ciekawy. Jak ten chirurg opowiadał o tej operacji, to myślałam, że więcej jej pokażą i że efekt będzie przerażający, że widać będzie szczegóły, a oni wszystko pobandażowali. ;P Za całość 6/10.

Melissa86

Co dokładnie masz na myśli pisząc ''nie taki obrzydliwy''? Czytałam już tyle o tym filmie, ale nie mogę zebrać się za obejrzenie go. Jedni piszą, że obrzydliwy, inni wręcz przeciwnie... Jakbyś mogła napisać, co dokładnie jest pokazane w tym filmie, co może wydawać się obrzydliwe. Bo dla niektórych obrzydliwa jest krew, a wymioty uważają za normalne i dlatego nie wiem czy oglądać, czy nie. Nikt nie opisze co dokładnie jest takie obrzydliwe, a weź tu się domyśl, co kto ma na myśli pisząc to... Nie raz spotkałam się z opinią, że dany film jest obrzydliwy, oglądam, a tu tylko trochę sztucznej krwi. Ech...

ocenił(a) film na 6
dodsab

UWAGA!!! SPOJLERY!!!

Jak oglądałam inne horrory, to były takie momenty, które wyglądały jak realistyczne, np. przecinanie kręgosłupa, przekłuwanie oka itp. i na to nie dało się patrzeć. Tutaj nie było takich scen, sama operacja to jedynie 2 nacięcia i nic więcej, krwi tutaj praktycznie nie ma, jedynie na bandażach. :P Jedynym "niesmacznym" momentem było dla mnie, kiedy byli już oni połączeni w stonogę i ten pierwszy koleś "karmił" drugą dziewczynę, która była za nim. A że byli niby połączeni przewodem pokarmowym, to domyśl się, jak ją "karmił". :P Zresztą na zdjęciu widzisz jak oni są połączeni. I poza tym nic tu strasznego czy obrzydliwego nie ma. Śmiało oglądaj.