Lunatycy

Sleepwalkers
1992
5,7 4,3 tys. ocen
5,7 10 1 4300
5,3 7 krytyków
Lunatycy
powrót do forum filmu Lunatycy

POTWORNA TANDETA

ocenił(a) film na 1

Film jak kocie g... . Groteskowy i śmieszny, a nie straszny. Totalna strata czasu. Nie rozumiem jak można dawać temu filmowi 8 albo 9 pkt. Nie wyróżnia się w żadnej kategorii, chyba tylko "Największa szmira". Piosenki ze ścieżki dźwiękowej super, ale do filmu nie pasują ani trochę. Zdecydowanie odradzam, bo nie warto!!!

ocenił(a) film na 4
guanaco

aż tak ostro nie oceniałabym tego filmu
aczkolwiek na wysokie noty to on nie zasługuje
faktycznie był bardziej śmieszny niż straszny
a "krwawe sceny" niezbyt udane
strata czasu? niekoniecznie...
dobrze, że była zmiana czasu to można było sobie odbić oglądanie do późna ;)

ocenił(a) film na 3
guanaco

Zgadzam się z guanaco xD Ale czy strata czasu? Jak dla mnie można było się trochę pośmiać. ;p Najbardziej rozwalały mnie te "krwawe sceny", np. jak mamusia odgryzła policjantowi (?) palce...
Dam aż 3/10 ^^

ocenił(a) film na 4
ech_ach_och

Prymitywne wykonanie filmu, strasznie kiepska gra aktorska i słaby scenariusz(mimo iż King) sprawiają, że film jest typową szmirą. Staram się omijać żenujące filmy i przez to mało kiedy daję notę poniżej 6/10, tu ocenia była słaba ale nie aż na tyle by mnie zniechęcić zwłaszcza iż scenariusz napisany został przez Stephena Kinga! Niestety dałem się wrobić, zamiast sobie pospać w nocy to straciłem 2 godziny na oglądanie tego czegoś. daję 3/10 tylko i wyłącznie dlatego, że dałem radę do końca. Nie polecam nikomu, bardziej komiczne i prymitywne niż straszne.

ocenił(a) film na 1
guanaco

Zgadzam się. Jak obejrzałem ten film, to stwierdziłem, że to najgorszy obraz, jaki widziałem od dawna
Najpierw pomyślałem - o, King. To musi być dobry film. I było coraz gorzej. Muzyka - dobra, epizodyczna rola Kinga - sympatyczna. Cała reszta jest fatalna, nawet jeśli przymknąć oczy na śmieszne efekty specjalne.
Gdyby to była komedia, dałbym 5. A tak jest 1 za nieprzespaną noc i zniszczenie dobrej fabuły.

ocenił(a) film na 8
guanaco

Zapominacie spojrzeć na datę produkcji... Fakt, przy "Piłach" czy "Nocnym Pociągu z Mięsem" to określenie "krwawy" wydaje się nieco przesadzone... Ale ja pamiętam ten film z kina i wtedy zrobił na mnie spore wrażenie. Trochę inaczej się wtedy filmy robiło, efekty nie były generowane przez komputer. Porównajcie go z innymi horrorami z tego okresu, bo do współczesnych nie ma sensu ("Metropolis" do "Zemsty Sithów" też bym nie porównywał :) ). Może fakt że nie na 9, ale uważam że w pełni zasłużona 7-ka.