7,5 901  ocen
7,5 10 1 901
Luter i rewolucja protestancka
powrót do forum filmu Luter i rewolucja protestancka

Tego nie uczą w szkole, bo też treść filmu nie jest właściwa dla dzieci.

ocenił(a) film na 8
mates_z

Pewnie nie z tego powodu, ale efekt jest chyba gorszy.

mates_z

Niech nie uczą. Ale niech przynajmniej nie kłamią. Pamiętam te wszystkie brednie jakich mnie uczono na temat Lutra i jego rewolucji. Po tym co wiem dzisiaj na temat tych wydarzeń, wiem, że jest to jedno z najdalej posuniętych pranie mózgu jakie dziatwa przechodzi w latach szkolnych. Obrzydliwe.

mates_z

za komuny 'podręczniki' etatystycznych ośrodków propagandy dla młodzieży nazywanych 'szkołami' były dyktowane przez stalinowców, za demonkracji przez uzrael, a więc o masonerii cicho, jankesi to wybawiciele ludzkości, a Żydzi to ci biedni pokrzywdzeni ludzie

mates_z

Prawda jest niewygodna lepszy jest "Kler" bo odpowiada jak lustro na schematy wpuszczone przez bolszewików w mózgi ogłupionych ludzi.

ocenił(a) film na 1
zarkadiusz7

Kler jest dobry, Spotlight lepszy, ale ja czekam na wisienkę w tym rzymskokatolickim szambie czyli film Sekielskiego o pedofilach w sutannach. To będzie prawdziwy film dokumentalny, a nie fabularny czy fabularyzowany. Zobaczycie prawdę o swoich pasterzach rzymskokatolickich jacy to są zboczeńcy chronieni przez całą tą mafię.
Premiera w maju i ma być opublikowany na YT. Będzie skowyt świnek w sutannach. Oj, już to słyszę :)

pawelwoj4

A gdzie się nagle podziały filmy o pederastach i pedofilach bez sutanny z aids, syfilisem, gruźlicą i narkomanią? Czyżby nie istnieją? To tak dla równowagi.

ocenił(a) film na 1
zarkadiusz7

Obejrzałeś katoliku film Sekielskiego? Jeśli tak to dobrze, ale zerknij jeszcze na serial dokumentalny The Keepers. Ma on swoją stronkę na Filmweb więc bez trudu znajdziesz, a sam serial jest obecny na wiodącej stronie z filmami online. Nie wiem jak można pozostawać katolikiem w oparciu o ogrom zbrodni tej organizacji szczególnie na dzieciach. A schemat postępowania jest wszędzie taki sam.

ocenił(a) film na 1
mates_z

o tym co teraz napiszę też w szkole nie uczą, a na lekcji religii tym bardziej. Otóż Polska nigdy nie wychodziła dobrze na współpracy z kościołem watykańskim. Kalendarium wydarzeń:

1791 - Konstytucja 3 Maja
Kościół uznaje ją za zamach stanu

1792 - Targowica
Prymas Polski i 7 biskupów wzywają Rosję do interwencji

1794 - Insurekcja Kościuszkowska
Kościuszkowcy wieszają biskupów i księży zdrajców. Prymas Poniatowski uprzedza wydarzenia i zażywa truciznę

1832 - Powstanie Listopadowe
Papież Grzegorz XVI potępia powstanie

1863 - Powstanie Styczniowe
Papież Pius IX potępia powstanie

1894
Papież Leon XII nakazuje polskim biskupom i wszystkim katolikom posłuszeńśtwo zaborcom

Marzec 1919
Dopiero pod naciskiem państw zachodnich Watykan uznaje polską niepodległość. Zajmuje mu to niemal 6 miesięcy

październik 1939
Watykan ustanawia niemieckich biskupów na ziemiach Polskich łamiąc konkordat

1950
Kościół katolicki podpisuje umowę z komunistycznym okupantem Polski, nazywając w tej umowie żołnierzy wyklętych "bandami podziemia"

lata 80-te
złoty okres peerelowskiej bezpieki. Co szósty ksiądz współpracuje z SB donosząc na opozycję

1989
Powstanie Komisja Majątkowa, dzięki której kościół grabi Polskę z majątku przy udziale dawnych agentów SB.
W czasie obrad Okrągłego Stołu jest jakby moderatorem rozmów między opozycją i władzą komunistyczną, oczywiście w imię swoich korzyści materialnych.

ocenił(a) film na 9
pawelwoj4

W pierwszym artykule Konstytucji 3 Maja czytamy (kto potrafi): "Religią narodową panującą jest i będzie wiara święta rzymska katolicka ze wszystkiemi jej prawami. Przejście od wiary panującej do jakiegokolwiek wyznania jest zabronione pod karami apostazji ." Skąd Ty człowieku czerpiesz wiedzę, z Wyborczej czy Krytyki Politycznej? Będziesz się smażył.

ocenił(a) film na 1
Krzypur

typowy z ciebie katolik, który próbuje wejść w buty Pana Boga. Wiesz co to jest pycha? No to co robisz. Nie od ciebie katotalibanie będzie zależeć kto będzie się smażył. Taki z ciebie katolik jak Brauna co to najpierw mówi "szczęść Boże" a zaraz później "będziesz wisiał".

ocenił(a) film na 9
pawelwoj4

Aj waj, aj waj, aj waj! No, przynajmniej rabini cnotliwi.