Tego nie uczą w szkole, bo też treść filmu nie jest właściwa dla dzieci.
Niech nie uczą. Ale niech przynajmniej nie kłamią. Pamiętam te wszystkie brednie jakich mnie uczono na temat Lutra i jego rewolucji. Po tym co wiem dzisiaj na temat tych wydarzeń, wiem, że jest to jedno z najdalej posuniętych pranie mózgu jakie dziatwa przechodzi w latach szkolnych. Obrzydliwe.
za komuny 'podręczniki' etatystycznych ośrodków propagandy dla młodzieży nazywanych 'szkołami' były dyktowane przez stalinowców, za demonkracji przez uzrael, a więc o masonerii cicho, jankesi to wybawiciele ludzkości, a Żydzi to ci biedni pokrzywdzeni ludzie
Prawda jest niewygodna lepszy jest "Kler" bo odpowiada jak lustro na schematy wpuszczone przez bolszewików w mózgi ogłupionych ludzi.
Kler jest dobry, Spotlight lepszy, ale ja czekam na wisienkę w tym rzymskokatolickim szambie czyli film Sekielskiego o pedofilach w sutannach. To będzie prawdziwy film dokumentalny, a nie fabularny czy fabularyzowany. Zobaczycie prawdę o swoich pasterzach rzymskokatolickich jacy to są zboczeńcy chronieni przez całą tą mafię.
Premiera w maju i ma być opublikowany na YT. Będzie skowyt świnek w sutannach. Oj, już to słyszę :)
A gdzie się nagle podziały filmy o pederastach i pedofilach bez sutanny z aids, syfilisem, gruźlicą i narkomanią? Czyżby nie istnieją? To tak dla równowagi.
Obejrzałeś katoliku film Sekielskiego? Jeśli tak to dobrze, ale zerknij jeszcze na serial dokumentalny The Keepers. Ma on swoją stronkę na Filmweb więc bez trudu znajdziesz, a sam serial jest obecny na wiodącej stronie z filmami online. Nie wiem jak można pozostawać katolikiem w oparciu o ogrom zbrodni tej organizacji szczególnie na dzieciach. A schemat postępowania jest wszędzie taki sam.
o tym co teraz napiszę też w szkole nie uczą, a na lekcji religii tym bardziej. Otóż Polska nigdy nie wychodziła dobrze na współpracy z kościołem watykańskim. Kalendarium wydarzeń:
1791 - Konstytucja 3 Maja
Kościół uznaje ją za zamach stanu
1792 - Targowica
Prymas Polski i 7 biskupów wzywają Rosję do interwencji
1794 - Insurekcja Kościuszkowska
Kościuszkowcy wieszają biskupów i księży zdrajców. Prymas Poniatowski uprzedza wydarzenia i zażywa truciznę
1832 - Powstanie Listopadowe
Papież Grzegorz XVI potępia powstanie
1863 - Powstanie Styczniowe
Papież Pius IX potępia powstanie
1894
Papież Leon XII nakazuje polskim biskupom i wszystkim katolikom posłuszeńśtwo zaborcom
Marzec 1919
Dopiero pod naciskiem państw zachodnich Watykan uznaje polską niepodległość. Zajmuje mu to niemal 6 miesięcy
październik 1939
Watykan ustanawia niemieckich biskupów na ziemiach Polskich łamiąc konkordat
1950
Kościół katolicki podpisuje umowę z komunistycznym okupantem Polski, nazywając w tej umowie żołnierzy wyklętych "bandami podziemia"
lata 80-te
złoty okres peerelowskiej bezpieki. Co szósty ksiądz współpracuje z SB donosząc na opozycję
1989
Powstanie Komisja Majątkowa, dzięki której kościół grabi Polskę z majątku przy udziale dawnych agentów SB.
W czasie obrad Okrągłego Stołu jest jakby moderatorem rozmów między opozycją i władzą komunistyczną, oczywiście w imię swoich korzyści materialnych.
W pierwszym artykule Konstytucji 3 Maja czytamy (kto potrafi): "Religią narodową panującą jest i będzie wiara święta rzymska katolicka ze wszystkiemi jej prawami. Przejście od wiary panującej do jakiegokolwiek wyznania jest zabronione pod karami apostazji ." Skąd Ty człowieku czerpiesz wiedzę, z Wyborczej czy Krytyki Politycznej? Będziesz się smażył.
typowy z ciebie katolik, który próbuje wejść w buty Pana Boga. Wiesz co to jest pycha? No to co robisz. Nie od ciebie katotalibanie będzie zależeć kto będzie się smażył. Taki z ciebie katolik jak Brauna co to najpierw mówi "szczęść Boże" a zaraz później "będziesz wisiał".