Lwica

Leonera
2008
7,0 2,3 tys. ocen
7,0 10 1 2284
Lwica
powrót do forum filmu Lwica

Jesli reżyser chciał nakrecić film o niczym to fantastycznie mu to wyszło. Film nudzi po pół godzinie, osobiście nie widze tam żednego dłębszego morału. Szczerze go nie polecam. A co do szczęśliwego zakończenia to nie ma się czym zachwycać, 99% filmów ma szczęśliwe zakończenia. A niłość i przyjźń również jest w wiekszości filmów. W/g mnie nie zasługuje na więcej niż 2/10

piekna_i_wspaniala

pikna, nie chodzi o to 'co' jest w tym filmie, ale 'jak'.

ocenił(a) film na 5
Wojtalek

Wojtalek co rozumiesz przez 'jak'? Czym ten film się wyróżnia Twoim zdaniem?

ocenił(a) film na 9
piekna_i_wspaniala

Wiec pojdz na epoke lodowcowa albo na kota......

amrek2

"Epoka lodowcowa" to jak dla mnie zdecydowanie zbyt ambitne i mocne kino. Moje preferencje skłaniają się ku "Modzie na sukces" odcinek 5098. I niech mocz będzie z Tobą.

ocenił(a) film na 9
piekna_i_wspaniala

Kultura tez nie grzeszysz...

ocenił(a) film na 6
piekna_i_wspaniala

Film ie jest o niczym, ale morały z niego płynące trącą ostrą infantylnością. Główna bohaterka jest istotą całkowicie amoralną i żadnym usprawiedliwieniem dla niej nie jest tzw. matczyna miłość. Zachowuje się ona jak kompletna egoistka, a jej chęć bycia z dzieckiem nie wcale warunkowa przez miłość do niego, a przez zaspokajanie potrzeb własnych. Film mógł być znacznie ciekawszym studium psychiki ludzkiej, gdyby nie totalna ciasnota umysłowa reżysera. Za samo poruszenie tematy, niezłą grę aktorską i zdjęcia 6/10.

byczepeto

kurde człowieku A ludzie to po co mają dzieci ? Z egoizmu i dla siebie, bo chcą mieć kogoś, kto będzie ich kochał i zajmował się na starość.... czysty egoizm :) Jak Julia....

ocenił(a) film na 9
byczepeto

Sadze,ze zle odebrales postepowanie Julii.Uwazam,ze zasluguje na wyzsza ocene,ale jesli dla Ciebie General Nil to arcydzielo to wszystko tlumaczy...

ocenił(a) film na 5
piekna_i_wspaniala

Zgadzam sie z autorem- film slabiutki, dla bab.

ocenił(a) film na 9
rafusss

Jak dla mnie film wystarczająco mocny. Nie ma tam tryskającej krwi (jak w filmach dla facetów), ale wystarczy sobie wyobrazić co może czuć kobieta w takim położeniu.
!!!SPOJLER!!!
Być może została niesłusznie skazana, dowiadujemy się razem z nią, że prawdopodobnie w więzieniu wychowa swoje dziecko. Później następna szokująca wiadomość - dziecko zostanie zabrane gdy skończy 4 lata, a matce pozostanie 6 do końca wyroku. Później utrata dziecka ale to było do przewidzenia. Im bliżej końca tym mniej tych mocnych scen i film staje się cieplejszy.
Mimo to nadal nie wiemy kto zabił, kto jest ojcem, dokąd uciekli, co się z nimi stało...

ocenił(a) film na 6
talent711

Z tego co mi sie wydaje to uciekli chyba za granicę.
Nie jest to pokazane wprost ale przynajmniej ja tak to odebrałem.

ocenił(a) film na 9
talent711

gdzieś tu na forum chyba o tym pisałem.
uciekli za granicę, co jest pokazane w ostatniej (albo jednej z ostatnich scen), gdy widać jakąś budke graniczną czy coś i flagę chyba paragwaju. wiec akurat to jest pokazane wprost :)
nie pamietam juz dokladnie.

rafusss

baby to masz w nosie.

ocenił(a) film na 9
rafusss

A Jak wytresowc smoka,to dla chlopow? :-)

ocenił(a) film na 9
piekna_i_wspaniala

To znaczy,ze musisz dorosnac do tego typu filmow.