Lwica

Leonera
2008
7,0 2,3 tys. ocen
7,0 10 1 2284
Lwica
powrót do forum filmu Lwica

witam
czy ktos wie, kto tlumaczyl ten film na jezyk polski?
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
hiperro

film jest już przetłumaczony ;)

casavir3004

yyy, ale o co chodzi?
moze zle sie wyrazilem, chodzilo mi o to, czy ktos wie, kto tlumaczyl teksty zawarte w filmie tj. dialogi, monologi itp. bo chyba, zeby film trafil do kin to zdaly by sie polskie napisy, wiec ktos je musial stworzyc. czy teraz wyrazilem sie jasno?

hiperro

a tak z ciekawości zapytam - po co tobie ta informacja?????

ziolo

bo mialem "przyjemnosc" poznac osobe, ktora twierdzila, ze jest tlumaczem tego filmu-zanim film wszedl jeszcze do polskich kin. Ale nie znam jej imienia i nazwiska, ale jakbym zobaczyl zdjecie to bym wiedzial czy zostalem nabrany czy nie;) czyli po prostu z czystej ciekawosci pytam:)

ocenił(a) film na 7
hiperro

sorry widocznie za szybko przeczytałem i źle zrozumiałem Twoje pytanie ;)

użytkownik usunięty
hiperro

Przede wszystkim powinieneś pamiętać, że oficjalne tłumaczenie, które trafia do kin, zazwyczaj nie jest tym samym, które pojawia się w sieci... sam nie raz tłumaczyłem filmy zanim pojawiły się u nas w kinach. Poza tym możesz sprawdzić na serwerach z napisami (pierwsze tłumaczenie powinno mieć autora) a jak już je znajdziesz, to zawsze możesz napisać maila do autora, żeby sprawdzić czy to rzeczywiście on ;)

czesc, dzieki za zainteresowanie sie moim tematem.
mi po prostu zalezy na info, kto jest tlumaczem oficjalnej wersji, tj. tej, ktora leciala w kinach. bo "sieciowe"
napisy zwykle sa podpisane pseudonimem lub mailem; a ta osoba, ktora twierdzila, ze jest tlumaczem tegoz
filmu, raczej nie uzywa komputera ze wzgledu na swoj wiek.
pozdrawaim