yyy, ale o co chodzi?
moze zle sie wyrazilem, chodzilo mi o to, czy ktos wie, kto tlumaczyl teksty zawarte w filmie tj. dialogi, monologi itp. bo chyba, zeby film trafil do kin to zdaly by sie polskie napisy, wiec ktos je musial stworzyc. czy teraz wyrazilem sie jasno?
bo mialem "przyjemnosc" poznac osobe, ktora twierdzila, ze jest tlumaczem tego filmu-zanim film wszedl jeszcze do polskich kin. Ale nie znam jej imienia i nazwiska, ale jakbym zobaczyl zdjecie to bym wiedzial czy zostalem nabrany czy nie;) czyli po prostu z czystej ciekawosci pytam:)
Przede wszystkim powinieneś pamiętać, że oficjalne tłumaczenie, które trafia do kin, zazwyczaj nie jest tym samym, które pojawia się w sieci... sam nie raz tłumaczyłem filmy zanim pojawiły się u nas w kinach. Poza tym możesz sprawdzić na serwerach z napisami (pierwsze tłumaczenie powinno mieć autora) a jak już je znajdziesz, to zawsze możesz napisać maila do autora, żeby sprawdzić czy to rzeczywiście on ;)
czesc, dzieki za zainteresowanie sie moim tematem.
mi po prostu zalezy na info, kto jest tlumaczem oficjalnej wersji, tj. tej, ktora leciala w kinach. bo "sieciowe"
napisy zwykle sa podpisane pseudonimem lub mailem; a ta osoba, ktora twierdzila, ze jest tlumaczem tegoz
filmu, raczej nie uzywa komputera ze wzgledu na swoj wiek.
pozdrawaim