PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571031}

Mój tydzień z Marilyn

My Week with Marilyn
2011
6,5 60 tys. ocen
6,5 10 1 59767
6,2 37 krytyków
Mój tydzień z Marilyn
powrót do forum filmu Mój tydzień z Marilyn

Pytam, bo szczerze mówiąc nie kojarzę zbyt dobrze obsady filmu. Jedynie Eddie Redmayne mi się jakoś tam kojarzy. Nie powiem oglądałam z nim coś i nie grał tak znowu najgorzej. Może chociaż ze względu na niego warto zobaczyć? Chciałam się wybrać do kina nie ze względu na tematykę, bo ta jest nie bardzo w moim guście, ale żeby przyjrzeć się jego grze aktorskiej. No wiecie, żeby się przekonać, czy za pierwszym razem mi się dobrze wydawało. Mógłby mi ktoś pomóc? Jak nie warto, bo nawet on jest beznadziejny, to powiedzcie. Przynajmniej zaoszczędzę dwadzieścia złoty... :)

ocenił(a) film na 8
MalutkaAlutka33

Poważnie nie kojarzysz nikogo innego z obsady............? :)

ocenił(a) film na 6
obiwankenobimeister

No i jeszcze Watson, ale jej nie traktuje poważnie jako aktorki, więc pominęłam...

ocenił(a) film na 8
MalutkaAlutka33

Wnioskuję z tego iż jeszcze zbyt wielu filmów w swoim życiu nie widziałaś :) Więc musisz wiedzieć iż obsada w tym filmie jest wręcz gwiazdorska. Kenneth Branagh to aktor/scenarzysta/reżyser , który chyba jak nikt inny rozumie w dzisiejszych czasach Wiliama Szekspira. Michelle Williams to jedna z najbardziej utalentowanych aktorek amerykańskich młodego pokolenia,. Do tego wspaniała Judi Dench, młodzi zdolni Dominic Cooper i Eddie Redmayne oraz charakterystyczny Toby Jones :)

ocenił(a) film na 8
obiwankenobimeister

I jeszcze jest Derek Jacobi, jeden z najwybitniejszych brytyjskich aktorów.

ocenił(a) film na 5
Eriu

+ Julia Ormond, której też prezentować raczej nie trzeba

ocenił(a) film na 5
MalutkaAlutka33

"Nie powiem oglądałam" - eee... czyli nie oglądałaś? I Judi Dench też nie kojarzysz???