PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571031}

Mój tydzień z Marilyn

My Week with Marilyn
2011
6,5 60 tys. ocen
6,5 10 1 59761
6,2 37 krytyków
Mój tydzień z Marilyn
powrót do forum filmu Mój tydzień z Marilyn

Bardzo dobry film. Zwlaszcza kreacja Michelle Williams z bardzo charakterystycznymi dla Marilyn zachowaniami, lekko otwartymi ustami czy dlonia na dekolcie z niewinnym pytaniem czy nie pokazuje aby za duzo. Oczekiwalam mniej, dostalam wiecej tylko lekki niedosyt pozostal w temacie pozostalych postaci.

ocenił(a) film na 8
IgaMonika

A gdzie oglądałaś ? ;>

ocenił(a) film na 9
Eyslin

W kinie:)

użytkownik usunięty
IgaMonika

jest gdzies w internecie?!

IgaMonika

Mam dokładnie te same odczucia. Świetnie odwzorowanie zachowania Marilyn przez M. Williams. Oczekiwałam również niedopatrzeń, ale w kwestii głównej bohaterki takowych nie znalazłam. Też czuję niedosyt co do innych postaci. Emmy Watson za mało, Julii Dench tak samo. Szkoda, że do roli Vivien Leigh wybrali tę aktorkę. Zachowywała się uroczo, ale przy oglądaniu filmu nie wpadłam na to, kogo gra (mimo faktu stwierdzenia tego w trakcie filmu - byłam zbyt skupiona na głównej bohaterce). Szkoda, że świetni aktorzy zagrali tak krótko, ale chcieliśmy dużo Marilyn, to mamy :).

ocenił(a) film na 3
ada0304

Podobnie jak koleżanki. Michelle odwaliła kawał dobrej roboty i widz skupiał się tylko i wyłącznie na niej. Ujęła mnie swoją grą, momentami myślałam, że widzę samą MM i podobnie jak ona przyćmiła resztę ekipy.
Jestem zachwycona nią, filmem niekoniecznie.