Mów mi Dave

Meet Dave
2008
5,7 26 tys. ocen
5,7 10 1 26214
4,4 8 krytyków
Mów mi Dave
powrót do forum filmu Mów mi Dave

Zacznę od kilku zalet. Otóż momentami był śmieszny. NIestety tylko momentami. Cześciej był żałosny. Eddie Murphy zagrał dobrze. Jego mimika i ruchy jak zwykle powalają. Efekty też są miarowe. NIestety nie mogę niczego innego 'pochwalić' scenariusz i fabuła denna niczym Jola Rutowicz. Straszne niedociągnięcia. końcowa ocena: 5/10, chociaż nie wiem czy to nie za wysoko.

użytkownik usunięty
tom_26

Zgadzam się, film momentami fajny i wytrwać można było tylko dzięki wspaniałej grze Eddiego - jak zawsze niezastąpionego. Beznadziejna fabuła, film jak dla mnie był taki ... oklapły. Ja go jednak oceniam niżej, daje 3pkty....

ocenił(a) film na 5
tom_26

Tom. Masz trochę racji, aczkolwiek patrząc na to co masz w ulubionych i jakie komedie oceniłeś wyżej nie uznałbym Cię w innym przypadku za wiarygodnego. Scenariusz, jak i cały film ma poważne niedociągnięcia jest jak dotąd najjaśniejszą z amerykańskich komedii. Czemu? Bo zawiera powalające gagi bez większych przekleństw, obelg i obrzydlistwa (takich jak w "Strasznym Filmie", czy, o zgrozo, największa przesada "Poznaj Moich Spartan"). To znaczy że można zrobić całkiem przyzwoitą (zwracam tu uwagę na znaczenie słowa "przyzwoitość") komedię. Nie jest to film z górnej półki ale całkiem niezły. 6/10, bo 5,5 dać nie mogę.

A Eddie jak zwykle genialny. Mimika twarzy i była niesamowita i bardzo przekonująca. Naprawdę można było uwierzyć, że to "statek".

Dark_Crow

gusta są różne, a we wszystkich ocenach nie jestem obiektywny. moje zdanie- nie każdy musi się z nim zgadzać. jakoś sie z tym pogodzę ;)