Mów mi Dave

Meet Dave
2008
5,7 26 tys. ocen
5,7 10 1 26214
4,4 8 krytyków
Mów mi Dave
powrót do forum filmu Mów mi Dave

wczoraj ogladalem ten film bez dubbingu i musze przyznac ze bardzo zdziwilem sie kiedy zobaczylem tak niska ocene na filmwebie! dialogi bardzo mi sie podobaly i nie wyobrazam sobie jak mozna bylo ten film w ogole zdubbingowac. w ogole dubbing wg. mnie w produkcjach innych niz bajki to rzecz calkiem nietrafiona. a jak juz jest, to jego jakosc bardzo wplywa na ocene koncowa widza, tak bardzo ze zaciemnia ocene samego filmu. mogliby tak zrobic na tej stronce ze filmy dubbingowane by mialy dwie oceny, z oryginalna i podlozona sciezka dzwiekowa, wtedy by bylo wiadomo dokladnie co jest oceniane.

jesli wiec znacie dosc dobrze angielski i macie mozliwosc zobaczenia tego filmu w oryginalnej wersji to szczerze zachecam! (chociaz tak naprawde moze nie powinienem tego pisac, bo drugiej wersji nie widzialem i obejrzec nie zamierzam, ale wyobrazam sobie ze jest duzo gorsza:) )

ja osobiscie film oceniam na 7.5/10, mimo tego ze jesli ktos lubi przyczepiac sie do zgrzytow w fabule to tu uda mu sie to z latwoscia... :)

Peace!

ocenił(a) film na 9
pietinka

zgadzam się w 80% tyle że mi to się podoba 9/10, a i ja wolę oglądać wszystkie filmy w wersji oryginalnej lub z napisami

ocenił(a) film na 7
Elanator

ja tagze ogladalem orygnalna wersje i jest bardzo dobra,dialogi tez sa dobre,zdziwilem sie jak zobaczylem ta ocene

ocenił(a) film na 6
pietinka

Widziałam z dubbingiem i bez i zdecydowanie nie opłaca się oglądać z dubbingiem! to strata czasu! 6/10