PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=160059}

Mózg, który nie może umrzeć

The Brain That Wouldn't Die
1959
4,6 326  ocen
4,6 10 1 326
Mózg, który nie może umrzeć
powrót do forum filmu Mózg, który nie może umrzeć

Dobry film

ocenił(a) film na 7

Film wcale nie zły! Dziwi mnie słaba ocena. Pewnie, że względy medyczne są czysto bajkowe, jak Frankenstein. Ale jako film całość jest świetna. Zagrany przyzwoicie jak na film fantastyczny z tego okresu. I muzyka jest doskonała, zwłaszcza w scenach z Doris.
Reżyser nie ma czego się wstydzić.

ocenił(a) film na 5
MKWJTC

Jeśli o mnie chodzi, to niska ocena nie jest wcale za "medycynę", bo to by było trochę nie na miejscu.
Niestety jak dla mnie film położył słabo zagrany główny bohater i nieco rozwleczone sceny. Miałam wrażenie jakby scenariusz był za krótki i trzeba było "grać na czas".
Głowa zagrała całkiem nieźle, chociaż uważam że miała za dużo kwestii do powiedzenia i trochę mnie to nudziło.
Natomiast scena biegu z głową ukochanej do laboratorium urzekła mnie niesłychanie. Chyba nie widziałam jeszcze tak słabej gry aktorskiej :). Ale uśmiałam się na tym fragmencie strasznie.:)
Ogólnie film nie do końca przemyślany, ale ujdzie, można obejrzeć jako ciekawostkę, ale uważam że są dużo lepsze filmy z tej kategorii. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
MKWJTC

Wyjaśnienia biologiczne wcale nie są takie złe jak mogłyby się wydawać. Zdziwiło mnie nawet na samym początku całkiem rzeczowa rozmowa. Oczywiście później wyjaśnienia są mniej realne.. ale hej! W końcu tam jest gadająca głowa! Widziałem sporą dawkę filmów z lat 80 a nawet 90 których wyjaśnienia naukowe znacznie mniej trzymały się kupy.
Muzyka podobała mi się baaaaaaaardzo. Dla mnie to udany film.