Mściciel

High Plains Drifter
1973
7,5 15 tys. ocen
7,5 10 1 15151
7,1 16 krytyków
Mściciel
powrót do forum filmu Mściciel

kto lubi strzelaniny i częste walki na pistoletyb i flinty to ten film jest akurat. Dobra wartka akcja i twardy, surowy Clint - super!!!. A na dodatek jeszcze kobiety i fajna muzyka.

użytkownik usunięty
Przemekm

Eastwood przywyczaił nas do swojej małomówności w westernach i filmach
akcji i ten film jest przykładem jego małomówności i bycia twardym.
Pojawia się jak zwykle znikąd i pomaga miejscowym pokonać bandziorów , którzy zjawiają się na końcu filmu ale jak im pomaga ! To trzeba zobaczyć.

"pomaga miejscowym pokonać bandziorów" czy w ogóle widziałeś ten film. Raczej miał im pomagać, przynajmniej mieszkańcy tak myśleli. Nieznajomy przyjechał tylko w jednym celu (patrz polskie tłumaczenie tytułu) i kombinował tak żeby się zbytni nie namęczyć.
Nawiasem mówiąc film ten kojarzy mi się z trylogią Chan-wook Park'a.

użytkownik usunięty

Widocznie pisałem ten tekst w pośpiechu i po ciemku.Sam dziwię się temu co tu nastukałem więc za jakiś czas nalezy się spodziewać prawdziwej opinii na temat tego bardzo waznego westernu , nie jest to jedynie prosta opowieść jak wynika z moich słów a coś znacznie większego , cos o czym teraz nie napiszę bo to niewłaściwy temat a teraz napisże jedynie że przemoc to zewnętrzna maska , pod ną kryje się coś naprawdę zdumiewającego ale o tym wkrótce , tu oraz na moim blogu.

Przemekm

Ludzie czy wogole ogladaliscie ten film jaka wartka akcja jakie strzelaniny. Akcja toczy sie powoli zeby widz mogl zastanowic sie nad podwojnym znaczeniem filmu, a walk byly zaledwie 3 na 1godz i 40 min filmu. a muzyka wczale nie byla fajna raczej powiedzialbym smutna.