MR 73

2008
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3189
7,0 2 krytyków
MR 73
powrót do forum filmu MR 73

Glowny aktor jedne z lepszych francuskich aktorow. Film fajnie zrobiomy naprawde mi sie spodobal . Trzyma dobry poziom . POLECAM

ocenił(a) film na 7
tabaluga191919

Faktycznie, film jest utrzymany w fajnym, choć mrocznym klimacie. To niewątpliwa zaleta tego obrazu. We wcześniejszych postach pojawiają się zarzuty, ze to już było, że nic nowego itd. Uważam, ze obecnie cięzko w kinematografii wymyśleć coś nowego, zaskoczyć czymś uważnego widza. Owszem zdarza się coś takiego,ale nie często. Wydaje mi się, obecne kino powtarza pewne schematy i tak jest w przypadku MR 73, ale co czyni to kino atrakcyjnym? A no dodatki typu: muzyka, klimat, gra aktorska, czy zdjęcia. I właśnie te zalety posiada MR 73 - bo niewątpliwie rola upadłego gliniarza jest wybornie zagrana. Przed projekcją nastawiałem się na kino traktujące o śledztwie w sprawie zabójstw jakiegoś psychopaty. Owszem, to wszystko było, ale stanowiło to jakby tło dla innych aspektów i wydarzeń zawartych w filmie ( nie chcę w tym miejscu spoilerować). Faktycznie film może nie wyróżniał by się z tłumu, gdyby nie rewelacyjny klimat i świetna gra aktorska. Końcówka również dość nietypowa, zmuszająca do refleksji. NIe jest to "biały kruk" , ale na pewwno kino warte uwagi. 7/10 z czystym sumieniem:)

gulek_2

zgadzam się z przedmówcą w 100%. coś jest we francuskich kryminałach, że chce się je oglądać. klimat naprawdę wspaniały.