PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596202}

Maczeta zabija

Machete Kills
2013
5,7 40 tys. ocen
5,7 10 1 39671
5,0 29 krytyków
Maczeta zabija
powrót do forum filmu Maczeta zabija

Od pierwszej części mineło sporo czasu. Ale styl filmu nic się nie poprawił. Dalej, jak dla mnie
jest badziewiem, dosłownie jak by filmem kategorii C. Nie widze tym nic wartego uwagi !!! Ten
film powinien wygrywać za każdym razem Złote Maliny. Jedno mnie dziwi, albo ludzie nie
wiedzą do końca co ogladają, i zadowala ich byle co, albo jest coś nie tak z ich gustami... Jak
można w ogóle to ogladać, ludzie !!!? Katastrofa !!! A drugą rzeczą jest zaangażowanie wielkich
gwiazd. Nie wiem czy aktorzy mają w umowie gigantyczne kwoty za swoje role, czy ich
zmuszono do zagrania. To mnie najbardziej dziwi, że jakimś cudem w kążdej części jest coraz
wiecej gwiazd. Chyba też nie mają pojęcia że ten film to badziew, albo poprostu lubią takie
wygłupy przed kamera. Ja nigdy bym nie obsadził w tym filmie ,Michelle Rodriguez, Amber
Heard czy Sofíi Vergary. Bo po prostu byłby mi szkoda. Tak czy siak, ich sprawa, ja tej części i
tak nie zamierzam oglądać. A tym co lubią taki badziew, życzę lepszego gustu, bo żal patrzeć
jak się widzi ocenę filmu !!!

ocenił(a) film na 9
pionder23

Po obejrzeniu jedynki, zabilem maczeta pare zakonnic, nie powiem, ze nie.Po dwojce to juz pewnie rodzine wyrzne w pien.A po "Tokio drift"... O co Ci chodzi, wszak to rozrywka, jak kazda inna.

ocenił(a) film na 8
pionder23

gwoli ścisłości, od kiedy popularność i zarobki filmów świadczą o ich faktycznej wartości?

Duma_Newtona

shut your hole

straightlines

You too ;)

ocenił(a) film na 5
pionder23

Dziwisz się że komuś podoba się maczeta?Sam się również dziwie że ktoś np. uważa Avengers,Furious 6 czy Avatar za arcydzieła.Nigdy Maczety nie uważałem za arcydzieło, jedynie za fajne kino rozrywkowe i nigdy bym nie dał tego typu filmowi oceny wyższej jak 8.Nim zaczniesz śmiać się z czyjegoś gustu filmowego, spójrz wpierw na własny.

pokemon227

Oneny ocenami, może i lubie filmy które napisałeś, i są dla mnie najlepsze, ale do arcydzieł tak naprawdę im brakuje, mimo wszystko. Ale to nie zmienia faktu że są mega ;) Nie ma co sie oszukiwać i porównywać. Ja np. dziwię sie że piszesz że Maczeta to fajne kino rozrywkowe, bo tego typu filmy to raczej hora wyobraźnia twórcy a nie rozrywka. Zrozrywka to rozrywka, troche kosmicznego polotu, chumoru, efektów, fantastyki i innych pozytywnych cech. Maczeta to film poniżej dobrego poziomu ( maks 4-5). Ja nie uważam tego za rozrywke, to chore. Ja wiem jaki mam gust i się go nie wstydze, lubie w filmach efekty z najwyzszej półki, ciekawe pomysły i rozwiązania w filmie i coś co sprawia że ten film przyciaga ;) Może dla niektórych to dziecinne, ale wole to niż filmy o brutalności, które wcale nie są super !!! Jak czytam gazety o popełnionych morderstwach czy wiadomości w telewizji to mi całkowicie wystarcza. świat jest dosyć chory. Ale jak lubicie zabijanke to sobie oglądajcie, mam to gdzieś !!! Ale normale to to nie jest !!! I na pochwały raczej też nie zasługuje.

ocenił(a) film na 5
pionder23

Gustu się nie wstydzisz, ale trochę wstydu jeśli chodzi o twoją pisownię by się przydało, może zmotywowałoby cię to do powrotu do nauki.
hora wyobraźnia? chumor? ... aż ciężko mi uwierzyć, że takie błędy da się robić nieumyślnie.

jerzunio

Słuchaj, jak masz jakiś problem, to czep się go, a nie mnie !!! Guzik mnie obchodzi to co piszesz, więc daruj sobie dalsze pochlebstwa !!! I zamiast zachęcać do nauki to weź się lepiej za prace, bo inteligentów jest od groma, a robić nie ma komu !!! Geniusz się znalazł, patrzcie hehehe...

ocenił(a) film na 5
pionder23

o widzisz jak ładnie od razu napisałeś ? :)

jerzunio

Hehe... a dziękuję ;) Czasem umiem sie postarać... dla wymagajacych, wszystko ;)

pionder23

Nawet jak się postarasz to gówno z tego wychodzi...

straightlines

Dzięki :) A ty widzę że umiesz pisać tylko o gównie i otworach? Klasa, nie ma co !!! Daj spokój bo biadolisz tylko jak reszta...!

ocenił(a) film na 1
pionder23

hehe podziwiam Cię człowieku za wytrwałość :) Zrobiłeś ten sam błąd co ja komentując kiedyś pierwszą część tego "dzieła". Ja niestety wymiękłem czytając potem ataki na mnie :) Chyba nie ma sensu ta Twoja dalsza rozmowa a ktoś kto tak chamsko odpisuje na Twoje kolejne posty nie jest wart poświęcania mu czasu :) Pomyśl o tym, pozdro !

gggggrzegorz

Dzięki, chyba, a raczej na pewno masz rację ;) Mógłbym w sumie odpisywać, bo jestem wytrwały, ale nie widzę w tym sensu. Faktycznie, szkoda własnego czasu na takich... Następnym razem lepiej wybiorę temat. Będzie to pozytywny wpis, bo narzekanie nie ma tu najmniejszego sensu. Szkoda że jest jak jest, ale to nie nasza wina. Swoją drogą, też myslisz że moje kino to jakieś gówno, za przeproszeniem ? Bo mnie dziwi że wszyscy narzekają na nowe i efektowne produkcje. Ja jestem taki że lubie filmy o super efektach i porządnych akcjach. Zwłaszcza duże produkcje. A to że są o superbohaterah to nie znaczy zaraz że to bajka dla dzieci. Po prostu, jak dla mnie, w takich filmach najwiecej się dzieje. Ale nie obchodzi mnie czyjeś narzekanie, to jest mój gust i nie uwarzam że jest beznadziejny, ale wręcz odwrotnie.

ocenił(a) film na 1
pionder23

Wiesz, ja podchodzę inaczej do wielu filmów. Efekciarskie filmy to efekciarskie filmy i mogą się podobać albo nie, ale coś takiego jak Maczeta to po prostu kpina i wychwalanie tego zdecydowanie nie świadczy dobrze o człowieku...Ja także lubię widowiskowe filmy np taki Pacific Rim (wg mnie ma najlepsze efekty jakie do tej pory pokazano) ale lubię i ambitne, trudne i wymagające kino. Dla efekciarskich i ambitnych mam oddzielne oceny bo wydaje mi się, że tak trzeba to oceniać. Nie ma co porównywać takich klasyków jak np. dwunastu gniewnych ludzi do Pacific Rim, ale w swoim gatunku oba są rewelacyjne (oczywiście według mnie). Coś takiego jak Maczeta to po prostu tragedia, obciach i wszystko co najgorsze w kinie. Każdy kto ma coś w głowie potrafi to dostrzec.

gggggrzegorz

Wiesz co, zupełnie się z tobą zgadzam, z wszystkim co powiedziałeś :) Fajnie że są jeszcze osoby podobne do mnie :) Teraz widzę że straciłem tu dużo czasu rozmawiajac, a raczej punktując się z niewłaściwymi osobami. Ale fajnie że na koniec mogłem spotkać jedną, pozytyną i podobną osobę ;) Wiem że jest nas dużo więcej, ale pewnie nikomu nie chciało się tu wypowiadać ( pewnie z doświadczenia wiedzieli że nie ma po co ). Tak czy siak, dzięki :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
gggggrzegorz

Wg mnie poziom NIEKTÓRYCH przedstawicieli obu stron sporu jest podobny, ale dobrze, że mogą oni swoje kompleksy i frustracje wyładowywać w internecie, a nie w realu, np. tnąc maczetą pierwsze 14 przypadkowo napotkane na ulicy osoby :D ja film widziałam, lubię, gust mam może nienormalny, ale normalnego człowieka to chyba jeszcze nie spotkałam, włączając w to mnie. Na filmie byłam w zeszłym tygodniu i wciąż nie czuję żadnej świadomej czy podświadomej potrzeby, żeby kogoś zmasakrować czy "pójść z nożem na łowy". Z kolei niektórzy wypowiadający się tu ludzie chyba traktują fora jako rodzaj terapii, co być może obniża liczbę morderstw na tle nerwowym, kto wie. W każdym razie bardziej się boję wielu wypowiadających się tu zaciekłych wrogów Machety niż fanów.

straightlines

Już ja robię lepsze seriale z Worms 4 niż panowie Rodriguez, Scott i Cameron ;). Do wymienionych panów: "Sorry, but my movies from Worms 4 is better than your very stupid films" ;).

pionder23

Straszny z ciebie hipokryta. Czepiasz się gustów innych samemu denerwując się gdy ktoś wypomni ci twoje błędy w pisowni (hehe sam mam dyslekcję i pisze teraz z telefonu ale co tam). Piszesz "jakim cudem taka szmira jest tak popularna?" samemu oceniając pozytywnie transformers. Różnica między tymi filmami która czyni z transformers gniot, a z maczety dosyć dobry film jest taka, że maczeta nie traktuje siebie na serio. Bawi się konwencją i choć nie zawsze mu to wychodzi to chociaż się stara w czasie gdy transformers (pomijając wkurzającą prace kamery. Mam na myśli to że często się okropnie trzęsie w scenach akcji przez co nigdy nie widzisz, co się do cholery dzieje) próbuje być czymś więcej niż jest biorąc wszystko na serio nie zważając na idiotyczne założenia fabuły.
Rozumiem że nie każdy lubi kino typu gore (choć tu tego gore było tyle co kot napłakał. Albo to mi się tak wydaje. Być może humor zasłonił mi brutalność filmu) ale krytyk (którym, z tego co rozumiem, starasz się tu być) powinien ocenić filmy obiektywnie. Swoją drogą nieźle się uśmiałem czytając te bzdury na temat ludzi popełniających morderstwa po obejżeniu brutalnego filmu. Wszystko zależy od naszej psychiki,nie od tego co oglądamy ani w co gramy. Nie przepadam za kinem gore ale grindhouse 1 i 2 widziałem tak samo jak i obie maczety. Gram też w wiele shooter'ów pokroju call of duty i jakoś psycholem nie jestem. Ba! Boje się nawet mocniej dotknąć drugiego człowieka. Sądzę, że twoje argumenty na temat brutalności filmu są bezsensowne. Taki to typ filmu. Poza tym to dzieło Rodríguez'a... i to jeszcze robione dla jaj. Serio, do tych filmów trzeba podchodzić z dystansem. Specjalnie są tak sztampowe, takie było założenie reżysera. Wszystkie drętwe dialogi, ogromne ilości seksu i przerysowana do granic możliwości akcja i fabuła to celowe zabiegi. Parodia słabego kina akcji z tamtego stulecia. Nie zawsze udana ale 6, 7 to w miarę obiektywna ocena.

sloogar

Ćoś tam racji masz, ale nie do końca. Nie mogę się z toba całkiem zgodzić. A co do tematu który poruszyłem z morderstwami, jak myślisz, czemu ludzie są psychiczni ? Choroba chorobą, ale kiedyś nie było tyle morderstw. Dzisiaj wszystko ma wpływ na człowieka, nawet głupie filmy. Taka prawda. Taki kurdupel majacy 10 lat zacznie ogladać filmy różnego typu, i po paru latach oglądania wie już jak zabić, zatrzeć ślady i inne rzeczy towarzyszące morderstwu. I jak już osiagnie dojrzały wiek, zacznie się zadawać z czubami, wystarczy że ktos cos powie obraźliwego a on już Ci może się rzucić z nożem ( jak to juz dzisiaj bywa ). Wystarczy czytać gazety. Nie oszukuj się w jakich czasach żyjesz. Dzisiaj jest jak jest, a wina nie do końca leży po stronie ludzi. Bo coś musi ich kierować to tych czynów. Także nie widze w tym nic do smiechu. Chyba że też jesteś typem któremu wszystko wolno, ma wszystko gdzieś i śmieje się ze wszystkiego. (Ale nawet wyśmiewając tak poważne rzeczy pokazujesz jaki jesteś, że jesteś z zepsutej generacji, która sama się oszukuje, i która chciałaby być nie wiadomo kim ) Mam tylko nadzieje że nie napadasz na staruszki jak Ci powiedzą że jesteś niewychowanym gówniarzem, hehe ;) A tak serio, widzisz, sam piszesz mi pouczenia a nie wiesz jakie jest życie !!! Każdy chce być madry, ale nie każdemu wychodzi, prawda ''sloogar'' ?

pionder23

O mój boże. Po prostu aż ciężko się ciebie czta "pionier23". Ponoć z idiotami się nie dyskutuję ale co tam. Grałem w krwawe gry już od 6 roku życia. Nigdy nikogo nie zraniłem, nie okradłem, a ludzi obrażam od święta. Największy wpływ na człowieka ma on sam i jego wychowanie, nie filmy. Jak ktoś się urodził w patologicznej rodznie to ma spore szanse by zostać "dresem". To że zagra w jakąś strzelankę nie zmieni jego psychiki. Powiedz mi więc, skoro to filmy powodują agresywne zachowania u ludzi, skąd brały się wojny, przemoc i bestialstwo w średniowieczu lub starożytności? Czemu Dżingis chan zabijał niwinnych wieśniaków, plądrował i palił miasta i nadziewał głowy władców krajów na pal? Maczete obejżał? To jest w naturze ludzkiej. To czy jesteś pokojowym typem człowieka czy brutalem. Wystarczy czytać gazety... a co czytasz? Fakt? No to gratulacje. Nie śmiałem się z faktu że ludzie zabijają ludzi tylko z twoich dziecinnych wypowiedzi na ten temat. I ile ty masz lat by oceniać mnievi to z jakiej generacji ja jestem? Obejżałem maczete o mój Boże ale jestem zepsuty, po prostu dresiarz i psychopata. Gardzę przemocą ale filmy i gry tego typu oglądam bo to dobra odskocznia od codziennego życia. Lepiej zabić sobie kilka osób w takim GTA niż na ulicy swojego jakiegoś miasta bo ktoś zapytał się ciebie o drogę. O tym jakie jest życie nie dowiesz się z gazet i telewizji.

sloogar

Wiesz co , masz racje. Ale mi chodził o to że w dzisiejszych czasach filmy też się przyczyniają, może nia maja ogólnego wpływu, ale wychowują, jak wiele innych rzeczy, i nie każdego, jak ty myślisz. Także bez obrazy. Ciebie sie to nie tyczy może, ale gdzieś tam może sobie łazi taki jeden szaleniec, tego nie wiesz. A tak na marginesie, wypraszam sobie tego idiotę. Ja masz już obrażać, to kogoś kto zasłużył na to, i w odpowiedni sposób. Idiota to osoba upośledzona umysłowo, a ja nie jestem upośledzony !!! Widzisz, dzisiaj wystarczy że czyjeś słowa sie różnią i już się obraża. To takie proste... prawda ? Takze, myśl o mnie co chcesz, ale nie jestes lepszy !

pionder23

Nie wiem o tobie wiele. Być może i jesteś inyeligentny ale po tym co wypisujesz można wywniskować co innego. I nie chodzi mi za bardzo o twoje zdanie ani o twoje gusta (ehh... tekst źródłowy) ale o twój styl pisania. A właśnie, styl pisania. O co chodzi z tymi trzema wykrzyknikami w każdym twoim poście. Nie chce być teraz czepialski, pytam z ciekawości. Poza tym nie ma co się tak flustrować. W internecie nie takie rzeczy się o ludziach pisze. Niestety, jak się nadstawia policzek pisząc takie rzeczy to się nie dziw że możesz dostać. I uwierz mi, filmy i gry mają mały wpływ na psychike człowieka (Nie bądźmy tak głupi jak rząd amerykański. Każdy może posiadać broń ale to gry powodują te wszystkie strzelaniny).Troche głupkowatch scen z keczupem w roli głównej nie zrobi z nikogo mordercy.

sloogar

Wnioskować można różne rzeczy, ale prawda jest inna, całkiem inna ;) Masz prawo do tego. Ale z obrażaniem trzeba uważać, po co się poniżać do czyjegoś poziomu ( choć czasem i tak to robimy nie umyślnie ). Co do stylu, wiesz, każdy pisze jak chce, jak potrafi, czy jeszcze inaczej. Ja generalnie mam styl jaki mam, i nie mam wpływu na niego, tak myślę. A błędy każdy popełnia. Co do wykrzykników, jak mam postawić jakiś, to zazwyczaj stawiam trzy, tak po prostu ( może lepiej dla mnie to wygląda, hehe ). Jak odpisuje na niegrzeczne odpowiedzi czy pytania, to często używam wykrzyknika, i też to jest bezwarunkowe. Zastanawiałem się czy wypowiadać się na temat filmu czy nie, ale jednak coś mnie skorciło. Nie sądziłem że aż tak co niektórzy zareagują. Jestem świadom tego, ale nie zawsze można wszystko wychwalać. Czasem trzeba zrobić coś zupełnie przeciwnego. No cóż. Teraz tylko sie utwierdziłem że nie warto tu narzekać, strata czasu i nerwów :( Najchetniej bym usunął to, ale chyba sie nie da, co? ;)

pionder23

Poniżać do czyjegoś... Znaczy zniżać? Dobra, nieważne. Tak to jest z tym krytykowaniem. W sumie, póki się nie ma doświadczenia nie warto tego robić. Sam kilka lat temu dałem pewnemu filmowi nie słuszną ocene, a potem zrobiło się nie za ciekawie. Usunąć sie chyba nie da. Tak samo jak zedytować (a mi by się to przydało z racji na to, że pisze na telefonie). Tak czy siak mam nadzieje że zaczniesz lepiej oceniać filmy bo jak narazie to tylko zostałeś za swoją "recenzję" zbesztany. :f

sloogar

Oceniać pewnie nie zaczne inaczej, bo gustu nie zmienię. Jak coś mi się nie podoba to mi się nie podoba. Po prostu nie będę tutaj się wypowiadał. Przekonałem się że nie ma po co. Ale jak coś mi się spodoba to na pewno pochwalę ;)

pionder23

Wiesz, tu niechodzi tyle o gust ale co o obiektywizm. No i oczywiście o wprawę w pisaniu. Jeszcze raz przypominam że oceniłeś ten film jako kiczowaty i niepotrzebnie krwawy ( choć go nawet nie widziałeś, ale to szczegół) nie zauważając że to parodia. Ten film jest na podstawie filmu dla dzieci (mali agenci). Stamtąd pochodzi główny bohater. Ten fakt już sam w sobie jest komiczny.

ocenił(a) film na 8
pionder23

pionder, powiedz szczerze, skończyłeś już gimnazjum?

użytkownik usunięty
pionder23

"Choroba chorobą, ale kiedyś nie było tyle morderstw. "

Racja, kiedyś było ich więcej. To chyba dobrze, że żyjemy dość bezpiecznych czasach.

Hehe, na pewno... Takie bajki to wiesz... ale miejsza z tym.

użytkownik usunięty
pionder23

Wybacz, że Ci popsuję światopogląd, ale w porównaniu z tym co było kiedyś to jest dość mało morderstw, wojen itd.

Telewizja lubi wyolbrzymiać rzeczywistość, bo... ludzie lubią słuchać o przemocy.

ocenił(a) film na 5
pionder23

Jezu...człowieku o czym ty gadasz... jak Ty myślisz, że głupie filmy powodują, że ludzie mordują to radzę nie tylko nauczyć się pisać, ale też poczytać bo kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz.

ocenił(a) film na 8
pionder23

Jeśli według Ciebie ludzie zabijają, bo się naoglądaj za dużo filmów gore, to chyba kompletnie nie ogarniałeś tematu, skoro gadasz takie głupoty. Zapoznaj się najpierw z opiniami specjalistów, badaniami, a potem wyciągaj wnioski. Bo idąc Twoim tokiem myślenia, ja powinnam już dawno być seryjną morderczynią. ;-)

Aż pozwolę sobie wkleić link do tekstu, który zachowałam na dysku, właśnie dla takich osób jak Ty, a to i tak tylko pierwszy z brzegu przykład!

http://www.filmweb.pl/forum/HORROR/Ciekawy+wywiad!,1532109

ocenił(a) film na 9
pionder23

Ktos tutaj czegos nie zrozumial. Maczeta nie jest kinem klasy B, jest parodia takiego kina:)
Przy tym calym parodiowaniu Rodrigezowi udalo sie jednak wlaczyc do filmu kilka na prawde niezlych zartow:)

ocenił(a) film na 3
pionder23

Albowiem ludzie w przeciwieństwie do Ciebie maja trochę dystansu i poczucia humoru - to tak jednym zdaniem. Będziesz mieć ciężko w życiu i z kobietami skoro ci tego brakuje...

ocenił(a) film na 3
Qracz

Nie no widać, że to dzieciak - ogląda i lubi jakieś bzdety dla nastolatków typu Pamiętniki Wampirów, Szybkich i Wściekłych 6. Szkoda z nim gadać Panowie i Panie, jego zdanie jest nic nie warte. Kino ogląda od 2,3 lat i jeszcze mało widział. Taka moja analiza tego nastolatka.

Qracz

a co kogo obchodzi twoja "analiza"?

ocenił(a) film na 3
baron666

A kogo obchodzi twój komentarz? Facet się wyłożył to i dostał na co zasłużył.

Qracz

Facet ma więcej rozumu niż ty, strach pomyśleć na co zasłużyłeś...

ocenił(a) film na 3
baron666

Aha no widać po komentarzach, że jest bardzo mądry. Nie wiem możne nie zauważyłeś/aś ale dosłownie wszyscy go tu jadą, że jest baranem. Skoro postanowił się tym "pochwalić" to powinien się liczyć z konsekwencjami. Daj se spokój (z nim też;)

Qracz

Żebyś Ty się młoda nie wyłożyła !!! Mam nadzieje że nie jesteś pustą lalą czy smarkulą, bo nie zamierzam z taką dyskutować !!! Guzik o mnie wiesz, daltego nie wypowiadaj się za bardzo, co !!! Tym bardziej nie pouczaj jak kogoś nie znasz !!! A kino ogladam od wielu lat. Profil na filmwebie założyłem nie dawno, mimo własnych zastrzeżeń. Po twoich próbach obrażenia mnie, myśle że wiecej wiem o filmach niż Ty o całym życiu. Serio, tak myslę ;) Zanim zacznieś kogoś całkiem obrażać zastanów sie czy Ty sama taka nie jesteś ! Bo twoje niektóre filmy też nie różnią się od moich : Riddick, Elizjumm, Iron Man 3, Człowiek ze stali, Pacific Rim i wiele innych. I co, też się ogladało, prawda ?! Zastanów się nastepnym razem zanim coś powiesz !!! A ocena jest już naszą kwestią. W sumie, myślałem że ogladasz same durności i stare filmy, ale jednak nie. Cos tam masz pozytywnego w sobie. Ale jak widze ze ktoś oglada takie coś jak Maczeta, czy gorzej, Srpski film, to już moja opinia drastycznie idzie w dół. Maczetę bym przeżył z zaciśniętymi zębami, ale Srpski film, no comment. Moge być dzieckiem dla Ciebie, ale Ty jesteś dla mnie w takim razie obrzydliwa ( za Srpski film ) . Chcesz odpowiedzieć, proszę bardzo, ale ja właśnie kończę z Toba temat. Nie mam o czym z Toba rozmawiać.

ocenił(a) film na 3
pionder23

Jakie dziecko nerwowe:D Wiesz ja też oglądam czasem bzdury typu F&F ale nie daję im maksymalnej oceny. I tu jest Twój problem. Nie oceniaj gustu innych skoro sam masz taki dosyć niskich lotów, a co lepsze na dodatek sam lubisz kicz!!! Zapoznaj się z definicją kiczu a potem porównaj z tym co oglądasz i tak bardzo kochasz. Szybcy i Wściekli są wręcz definicją kiczu, przerysowania, dziełem o miernej wartości, schlebiającym popularnym gustom, który w opinii krytyków sztuki i innych artystów nie posiada wartości artystycznej.
Czu ogrom krytyki nie dał Ci nic do myślenia? Wiesz czasem lepiej zachować milczenie, taka moja dobra rada. I nie jestem laską - osoba umiarkowanie inteligentna domyśliła bu się tego z mojego avatara:) Kolejne dowody Twojej ignorancji.

ocenił(a) film na 3
pionder23

Aha no i czekam z niecierpliwością na Twoje kolejne komentarze. Siedzimy tu z kumplami i lejemy w diabły z tego co wypisujesz. Najbardziej podoba nam się o wpływie przemocy w filmach na ludzi. Czytaj mniej Faktu i SE, bo trochę Ci zamazują obraz rzeczywistości.

Qracz

Wiesz co, chyba jednak skończę, nie zamierzam tego ciągnąć, bo nie widzę zrozumienia z Twojej strony. Poza tym, jesteś wytworem dzisiejszej zarazy jaką jest brak tolerancji dla innych i chęć zabawy czyimś kosztem. Cholerna gówniarzeria. Siedź sobie dalej z kumplami i lej sie z innych. Za jakiś czas to inni będą się z Ciebie lać jak nie bedziesz wyrabiał o lasce ;) Chciałbym to widzieć ;) Tak czy siak życze tym osobą miłej zabawy. Mam tylko jedno pytanie możesz podać mi Twój adres, podeślę Ci ekspresem pampersy, bo jak lejecie już od dłuższego czasu, tam wspólnie, to nie chcę wiedzieć ile mieszkań zatopiliście. Pozdrawiam :) Bez odbioru...

ocenił(a) film na 3
pionder23

Oj co za szkoda, takie riposty, taki humor. Zaiste szkoda;)

pionder23

Widać że chciałeś tu robić za krytyka. Niestety, twoja opinia na temat filmu była chybiona przez co się zbłaźniłeś. I ty już chyba o tym wiesz ale nie chcesz się do tego przyznać, bo myślisz, że ucierpi na tym twoja duma. Więc idziesz w zaparte robiąc z siebie pośmielisko. Smutek.

ocenił(a) film na 3
sloogar

Dokładnie.

ocenił(a) film na 7
pionder23

Szmira? Badziewie? Film klasy C? Na pewno widziałaś tą "Maczetę"? Bo ja nie dopatrzyłem się niczego takiego. Wręcz przeciwnie! Ten film miał bardzo mało scen kiczowatych, przesadzonych. Jak dla mnie za mało. Poszedłem na ten film bo chciałem zobaczyć przejaskrawiony film w stylu lat 80. pełen krwi, brutalności, nagości i świetnych tekstów. Niby to dostałem, ale zdecydowanie za mało. Jak dla mnie był to zwykły film akcji, dobry, nie mniej za mało tu Rodrigueza.

ocenił(a) film na 7
pionder23

'Trolling is a art' :D

Miyaret

That might be it. A co jeśli on nas wszystkich trolluje? Jezus, to by było mistrzostwo.