Jedna gwiazdka za zdjęcia, druga za kostiumy i ogólnie plastykę filmu, trzecia za....nie wiem, za chęci niech będzie i to by było na tyle z wartości tego filmu. Aktorstwo, montaż, fabuła, generalnie cała reszta na minus.
Przepraszam, spodziewałeś się Angielskiego Pacjenta ? O ile aktorstwo i fabułę jestem w stanie zrozumieć, to rozwiń trochę myśl co Ci nie odpowiadało w montażu ?
Spodziewałem się najmniej czegoś na miarę "Mad Max 2". Nie śmiałem nawet marzyć by było to coś zbliżonego klimatem do "Łowcy androidów". Jeśli chodzi o montaż to mam na myśli cięcia, co 2-5 sek. Kadr, akcja -ciach, kadr akcja ciach! Szybko, jeszcze szybciej, byle dużo wybuchów cały czas było, samochody z kolcami, łysole dyndający na wędkach, obraz,- cięcie, obraz -cięcie. O ile jestem w stanie zrozumieć zamysł reżysera który chciał w ten sposób nadać dynamiki tej produkcji, to przez taki zabieg ten film to jeden długi trailer. Jak będzie dużo, głośno i szybko to nikt może nie zwróci uwagi że to nie film, a tak naprawdę videoclip. Ja bym mu zmienił nazwę na "Szybki i pusty".