Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235343
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

Kiedyś mi się obiło o uszy, że Maxa ma grać Downey Jr. i informacja ta spowodowała u
mnie uśmiech od ucha do ucha i w ogóle horror szoł. Od razu w moim mózgu powstał
obraz owego aktora siedzącego na pustkowiu, przy ognisku, z rozwichrzoną, biąła od pyłu
czupryną i umorusaną facjatą. Niestety Maxa będzie grał Tom Hardy, który mi nijak nie
pasuje. Ogólnie im więcej newsów tym mam większe wątpliwości co do klasy tej produkcji.
A to że w 3d, a to właśnie obsada. Możemy zapomnieć o klimacie 70s czy 80s... Chyba to
będzie trzepanie kasy na popularności starszych części.
Ok... może wyjśc rewelacyjnie... I obym się mylił z moimi wątpliwościami.

Bloody_Hell

Zgadzam się, totalnie nie pasuje do tej roli. Ba, jak dowiedziałem się, że będzie nowy Mad Max to od razu pomyślałem, że skopią go m.in. obsadzeniem Toma Hardego w głównej roli. Patrze na FW i proszę... Będzie "siepanka" jak w przypadku "Pamięci absolutnej", który był niezły ale bez tego czegoś co miała pierwotna wersja. 2/5 filmu będzie walka, wybuchy itp. a to wszystko kosztem fabuły.

Bloody_Hell

Trzeba dac Hardemu szanse :) Zauwazmy, jak zmienial sie do rol pod wzgledem fizycznym. Fakt, ze Gibson idealnie pasowal do roli brudnego, nieogolonego, postapokaliptycznego policjanta z bujna fryzura, ale prawda jest taka ze on tak na codzien wyglada. Wygladal tak przez ostatnich 20 lat, dlatego kazdemu tak idealnie ten obraz zapadl w pamiec :P Ciezko bedzie go przebic, nie ma co. Powodzenia Zycze Tomiemu :)

Bloody_Hell

Może Hardy będzie słaby, może nie. Zobaczymy. Ale będzie też Theron (nie zapominajmy o Niej!), a ona może być ciekawą postacią w całym filmie.

Bloody_Hell

Hardy to jeden z najbardziej obiecujących młodych aktorów. Sprawdza się chłopak póki co, i życzę mu dalszych sukcesów. Jak dla mnie to bardzo dobry aktor i warto dać mu szansę. Jak wspomniał ktoś wyżej, jeszcze nic nie pokazali, zero trailerów, a hołota już narzeka, ot Polaczki.

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

Iron Man byłby równie złym wyborem co Hardy.
Dla mnie jedyny wybór to mmmmmmmm.................. MEL GIBSON, w końcu jest nadal czynny zawodowo.

ocenił(a) film na 10
LordNeo

Niestety Gibson jest już za stary. Gdyby miał grać w Fury Road, skończyło by się to jak ostatni Indiana. Nie mam na myśli nic złego, Ford to świetny aktor ale rolę młodych gniewnych lepiej zostawić dla młodych.

ocenił(a) film na 7
Bartoos

Niekoniecznie musi to wypaść tak komicznie, wystarczy scenariusz dopasować do odpowiedniego wieku, dla przykładu spójrz na Arniego w nowym Conanie, jak jest chęc to i pomysł się znajdzie.

ocenił(a) film na 5
Bloody_Hell

Tom Hardy jest b. dobrym aktorem.

ocenił(a) film na 4
Bloody_Hell

Nie bój nic. Hardy poradził sobie w tylu filmach - i z tym sobie poradzi.
Downey Jr.??? na Maxa ????? xD!!! Nie ma tego ponurego Maxowego spojrzenia.

ocenił(a) film na 9
Bloody_Hell

Dziwny jesteś jeśli myślisz, że lalusiowaty Robert Downey Jr. byłby lepszym Mad Maxem od Hardy'ego...

ocenił(a) film na 9
Jazzers

On jest za bardzo luzacki i za bardzo nie pasuje do brutalnych filmów za to Hardy jak najbardziej i jeszcze się nie opatrzyl dla mnie był genialny w mało znanym filmie,który polecam jak najbardziej:

http://www.filmweb.pl/serial/The+Take-2009-620973

ocenił(a) film na 9
aronn

ja bym bardziej się martwił o reżysera,czy nie wyszedł z wprawy,bo ostatnio nic konkretnego nie zrobił.

Bloody_Hell

Ignorant

ocenił(a) film na 7
Bloody_Hell

Jeśli nowy "Mad Max" miałby być komedią, to rzeczywiście Downey Jr. nadawałby się idealnie.