6,9 67 tys. ocen
6,9 10 1 67161
6,2 37 krytyków
Mad Max
powrót do forum filmu Mad Max

Ten film jest zarąbisty.Zaczyna się bardzo rozrywkowo,akcja,ten śmieszny policjant dokumentnie kasujacy wóz,dobre teksty,jest zabawnie i się dzieje coś ala Konwój.Zwariowana rozrywka a potem film stopniowo przeradza się w dramat.Świetna rola Gibsona i aktorów drugoplanowych.Ten film jest ponadczasowy aż nie chce się wierzyć ze to z 1979 roku do tego australijskie a nie z hollywood .Nie ma w nim debilizmów typu Rambo latajacy z karabinem i łukiem ktory kosi wszystko równo z trawa a całe armie strzelają i nie mogą trafić.Jest za to mlody Gibson ktory ocieka krwią i w pocie czoła i osobistej tragedii rozprawia się z oprawcami.Kino nastawione na łatwość w odbiorze ale przy tym inteligentne.Tak się kiedyś to robiło.Teraz już mi tego brakuje.Dla mnie rewelka.

ocenił(a) film na 9
wreathchlors

Takich filmów już nie robią. Tęsknię za latami 80. Wiem, że ten film jest z 79 - ale to taki początek tego wszystkiego co się w tych latach działo. Kino rozrywkowe z tamtych lat przebijało to, co jest teraz.

ocenił(a) film na 8
wreathchlors

ty ale Rambo jest świetny szczególnie pierwsz część i to jest całkiem inny film niz Mad Max