PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=255725}

Madagaskar 2

Madagascar: Escape 2 Africa
2008
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181821
6,5 52 krytyków
Madagaskar 2
powrót do forum filmu Madagaskar 2

Złe strony filmu

ocenił(a) film na 7

Złymi stronami filmu dla mnie były przede wszystkim sceny "bójki" Alexa z Babcią. Nie rozumiem jak kogoś może to śmieszyć, że lew okłada staruszkę pięściami po twarzy. Co bardziej mnie dotknęło to to, że do rozpuku śmiały się z tego małe dzieci. Potem będziemy się dziwić, dlaczego wnuczek bije Babcię. Szkoda, że filmy dla najmłodszych propagują agresję.

Poza tym: scenariusz przewidywalny, mnóstwo nawiązań do innych bajek...
W skrócie: nie powala na kolana. A szkoda.

ocenił(a) film na 9
rometa

małe dzieci to w ogóle nie powinny na to chodzić:P
a 'starsi' raczej rozumieją, że to, że w filmie brzydki lew okłada biedną, bezbronną, niedołężną staruszkę (nie. to nie jest sarkazm.) nie znaczy, że po powrocie do domu mają pobić swoje babcie.

jeśli chodzi o film, to ja tam się uśmiałam. Może mam mało wymagające poczucie humoru, ale bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 9
Ola_75

YYYYYYY......z tego co pamiętam to babcia dołożyła Alexowi więc dzieci zapamiętają, iż nie można bić babci, gdyż babcia skopie im tyłki.

ocenił(a) film na 10
Ola_75

Zgadzam sie. Ta bajka jest raczej dla doroslych i mlodziezy, niz dla maluchow.
ps. hmmmm... a co by dopiero bylo,gdyby chcialy okladac lwa :D :D :D

ocenił(a) film na 9
00emi

To zawołają babcię.

ocenił(a) film na 8
rometa

Może autorzy mieli ukryty jakiś morał ? Ogólnie film dobry jest ale sceny takie jak ta bójka z babcią nic nie wnoszą do tego filmu , o co wogóle w tym chodziło ? babcia spojrzała na tego lwa i od razu wiedziała że niby on coś jej zrobił chociaż dopiero ujrzeliśmy ją w tej scenie . Scenariusz był już do przewidzenia jak zobaczyliśmy tego króla i tego drugiego lwa co był podobny jak w "królu lwie" wtedy od razu można przewidzieć scenariusz . Mam nadzieje że wyjdzie kolejna część tego filmu i może wtedy scenarzyści pokażą że taki film umieją stworzyć na 10.

ocenił(a) film na 5
rometa

to z babcią to czysta beznadzieja. Zarówno w 1 części jak i w 2. Babcia jedzie przez safari, wyskakuje z auta i atakuje zwierze, ludzie w aucie szaleją ze szczęścia i wszyscy się śmieją. GŁUPOTA. Niech teraz jadą jacyś odważni do takiego parku i tak podejdą do lwa uzbrojeni w torebkę. Gratuluję pomysłu. Osobiście nie byłabym dumna z mojej babci jakby znęcała się nad zwierzętami i np siedząc w dziczy budowała tamy wodne, wiedząc jak wpływa to na środowisko. Ludzie w tym filmie są pokazani jako karykatura typowego amerykanina, płaczą, nie wiedzą co ze sobą zrobić...
I to nawiązanie do króla lwa... no prosze, trochę oryginalności. Film jest do obejrzenia, ale nie zachwyca tak, jak część 1. Gdyby nie Julian i pingwiny nic nie było by w nim komicznego.

ocenił(a) film na 10
rometa

No bez przesady, czy wszystko musi być nieprzewidywalne, "grzeczne", kulturalne i kształcące ? Ten film (bajka) ma bardziej rozbawić a nie edukować. Nie bierzmy wszystkiego tak poważnie :/

ocenił(a) film na 5
grzechu16

Dokładnie, gdyby nie Julian i pingwiny to wogóle bym się nawet nie uśmiechnął na tym filmie. Zawiodłem się. Okazała się to czego się bałem - najlepsze fragmenty filmu były w trailerach i spotach pozatym nie było nic zabawnego (dla mnie). No może oprócz wolnych związków zawodowych i gwizdania (pingwiny i Julian oczywiście)

ocenił(a) film na 7
rometa

ja też uważam ze pomysł bójki babci z Alexem był beznadziejny, na seansie na, którym byłam ja nikt się z tego nie śmiał, i mnie to tez nie rozbawiło, a ogólnie poza tym jednym mankamentem bardzo mi sie podobało :) a zwłaszcza pingwiny i mały Alex :)