PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494685}

Madagaskar 3

Madagascar 3: Europe's Most Wanted
2012
6,9 124 tys. ocen
6,9 10 1 123636
6,3 42 krytyków
Madagaskar 3
powrót do forum filmu Madagaskar 3

Illuminati

ocenił(a) film na 1

Film słaby szczególnie w porównaniu z poprzednimi częściami, ale najbardziej nie podobały mi się pojawiające się w
filmie symbole Illuminati :/

Na przykład już na samym początku filmu Alex ma zły sen i w tle wśród balonów widać Wszystko Widzące Oko, symbol
illuminati. Król Julian ma inna koronę, na tej nowej ma Oko wpisane w trójkąt, czyli znowu symbol illuminati. Takich
symboli i ukrytych przekazów w filmie jest więcej.

ocenił(a) film na 10
e_mila

To na pewno spisek rządowy

ocenił(a) film na 7
e_mila

masz paranoję

ocenił(a) film na 6
e_mila

Dlaczego większość osób kojarzy oko w trójkącie z symbolem iluminati? Przecież już wcześniej takie oko pojawiało się w kościołach katolickich i symbolizowało Boga. Czy skoro w kościele do którego chodzę, nad ołtarzem jest to oko w trójkącie, to znaczy, że jestem iluminatką?

Poza tym jak nic takiego w filmie nie zauważyłam. Są to szczegóły, na które zazwyczaj nie zwraca się uwagi, no chyba, że jest się na ttm punkcie przewrażliwionym. Aż mam ochotę napisać to, co napisano do ciebie powyżej - masz paranoję.

Paklpy

To, że chodzisz tam gdzie chodzisz oznacza coś zupełnie innego. Oko w trójkącie (piramidzie) wywodzi się z czasów egipskich. Kościół o którym piszesz zapożyczył sobie znak (jak wiele innych elementów kluczowych dla własnej religii) kilka tysięcy lat później, w XVII wieku. Co do kojarzenia, to każdy kojarzy jak mu się podoba. Dotyczy to również Ciebie. Co do e-mila to faktycznie przesadził.

e_mila

@Arch_Angel tak to jest spisek. Jeśli nie wierzysz w spiski to jesteś wyjątkowo naiwny. Tylko proszę nie obrażaj się, po prostu przypuszczam, że musisz dojrzeć do polityki, wgłębić się w historię etc.

@Paklpy oko w trójkącie to symbol masonerii. Niestety tak się składa, że wśród masonerii są artyści, budowniczowie, biskupi którym zależy by tak budować kościoły. Jeśli nic nie zauważyłaś znaczy, że jesteś słabym obserwator. Wpisz na youtubie "illuminati w przemyśle muzycznym". Zobaczysz czym są przesiąknięty showbiznes.

ocenił(a) film na 7
niemy_apostol

"YouTube to najlepsze źródło prawdziwej i rzetelnej informacji" - Attyla
Wolnomularstwo i Iluminaci to dwie różne rzeczy. Istnienie tego pierwszego jest pewne, zaś tego drugiego bardzo wątpliwe. A tak poza tym, to co z tego? Włażą ci do łóżka? Grożą widelcem przy śniadaniu? W szkole uciekałeś z lekcji matematyki gdy była geometria coby przypadkiem trójkąta nie zobaczyć?

niemy_apostol

Myślałem , że takie kościoły są zamykane

ocenił(a) film na 7
e_mila

I czemu ten tajemniczy, ukryty przekaz ma służyć? Dziecko ucieknie z domu złożyć ofiarę z kozła? Mi się wydaje, że jedyne czego można się spodziewać to "Oo, oczko na baloniku". I jak już ktoś napisał, Wszystko Widzące Oko jest symbolem Opatrzności Bożej, nie organizacji rzekomo władającej światem.

MrDar1o

YouTube jest najlepszym źródłem informacji bo jest to medium tworzone przez użytkowników, co równa się w dużej mierze wolności informacji. Jeśli myślisz, że prawdę znajdziesz w "rzetelnych" książkach i dziennikach to jesteś zwyczajnym ignorantem.

Jest tak jak mówisz. Włażą mi do łóżka, próbują manipulować moim krajem, narzucanymi na mnie podatkami, faktami, edukacją. Chcą kontrolować tym jak myślimy i co myślimy (w Twoim przypadku się udało), co jemy, jak żyjemy, w co wierzymy.
Symbol opatrzności Bożej...proszę. Wolnomularstwo stworzyło ten symbol, a wielcy mistrzowie malarstwa i architektury umieścili ten symbol na sklepieniu kościołów. Lud zapytawszy o symbol, musiał otrzymać jakąś odpowiedź. Większość łyknęła.
Nie mam więcej ochoty odpowiadać na zaczepki małoletniego użytkownika, który dopiero się tutaj zalogował i używa tego samego loginu na wielu portalach. Pozdrawiam.

niemy_apostol

W tym co piszesz jest dużo racji, chociaż nie jest to miejsce na tego typu dyskusje. Co do podstawowego tematu wątku nie masz racji. Znak pochodzi sprzed kilku tysięcy lat z czasów egipskich i permanentnie jest zapożyczany przez różne grupy i jednostki.

ocenił(a) film na 1
niemy_apostol

Racja. Mądrze napisane.

ocenił(a) film na 1
MrDar1o

Symbole oddziałują na podświadomość, dlatego ich świadomie nie zauważamy.

Faktem jest że organizacja Illuminati istnieje, ich symbolem jest właśnie oko wpisane w trójkąt.
Mają nawet swój profil na Twitterze, który śledzi ponad milion ludzi, w wśród nich są też gwiazdy które współpracują z nimi i śledzą z wzajemnością te konto.
Jest tam też informacja i prośba o przekazywanie dotacji :P

e_mila

Bosz, wszędzie spiski! Przecież jedynym celem Dreamwoksa od samego początku jego istnienia jest wypranie mózgów swoim widzom tym bardziej dzieciom które tak bardzo wiedzą co to jest illuminati :P To takie oczywiste!

A tak serio to nie wiem jak dla was ale dla mnie oko w trójkącie jest symbolem Boga, trójcy świętej oraz bożej opaczności.
Bo może jeszcze ktoś powie że to tak naprawde oko Saurona? XD

e_mila

Wczoraj byłam na musicalu "Madagascar" w Teatrze Muzycznym w Poznaniu. Jednym z elementów scenografii są metalowe wagony imitujące metro w Nowym Jorku. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie metalowa tablica nad wagonikami z wymalowanym wszechwidzącym okiem. Przypadek? Nie sądzę. Umieszczenie wspomnianego szyldu nie miał żadnego logicznego wytłumaczenia. Zwykłe epatowanie symboliką masońską, umieszczanie symboli pod kolorową przykrywką zabawy to stara praktyka wyznawców New World Order.