6,0 100 tys. ocen
6,0 10 1 100102
5,8 33 krytyków
Magic Mike
powrót do forum filmu Magic Mike

Myślę, że nie tylko ja po obejrzeniu zapowiedzi Magic Mike'a rzeczywiście spodziewałam się komedii z dużą ilością scen męskiego striptizu ( co akurat jest mocną stroną tego filmu ), a nie czegoś podchodzącego trochę pod dramat psychologiczny. Może dlatego wyszłam z kina taka umęczona. Moim zdaniem film to lekki "niewypał". Bo nie wiem właściwie, co twórcy chcieli osiągnąć. Śmiech u widza, zmuszenie do refleksji, czy po prostu chcieli zapewnić paniom kilka przyjemnych widoków? Czy może wszystko razem? Chyba tak, ale powiem szczerze, że nie bardzo im to wyszło. Ale z drugiej strony, skoro 1,5 godziny przeznaczyli niemal wyłącznie na striptiz, to nie zostało im zbyt wiele miejsca na dobre poprowadzenie fabuły. A szkoda, bo efekt mógł wyjść świetny. Ale zastanawia mnie przede wszystkim, gdzie niby te wątki komediowe??? Doszukałam się góra dwóch i paru wyświechtanych tekstów. Więc pytam się, kto uznał ten film za komedię??

Ogólnie Magic Mike'a polecam tylko dziewczynom ( lub panom, orientacji się nie czepiam ), którzy potrafią zamknąć się na fabułę i skupiać wyłącznie na walorach wizualnych ;)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa