Widzę że tu na fw napisane jest że film trwa 109 minut , tymczasem moja wersja ma 84 minuty. Całkiem spora różnica... czy sceny wyciete w wersji ocenzurowanej dużo wnoszą do filmu , są to sceny istotne ?
Faktycznie scena jest obłędna. Ja podobnie jak Eliza90 mam wersję krótszą. Ma 87 minut i jest to dvd ze "Zwierciadła" sprzed paru lat. Jeżeli polski wydawca wycina takie sceny i kaleczy film, to robi to zapewne z powodu tzw. obrazy uczuć religijnych i to jest kolejny przykład, że ten kraj to porażka. Tymczasem ten film to satyra właśnie na motłoch, który jest gotów podnieść larum z powodu takich scen. Tyle, że motłoch nie sięga po takie filmy. Podobnie zresztą w zderzeniu z polską rzeczywistością poległa "Zbrodnia Ojca Amaro".
To nie Polski wydawca ja ocenzurowal. TYLKO wloska wersja jest pelna. Amerykanie zaczeli ciac...
Natomiast mozna kupic wersje Koreanska bodajrze z calym filmem. Albo obejrzec na yt ;)
ja mam 90 minut, i sie teraz wkurzyłem jak sie dowiedzialem ze nie obejrzałem pelnej wersji!
ten fil to arcydzieło, jest mega wypasiony
jestem fanem tego filmu
hehe irokez, ale Cie wzielo :P Ludzie abo kpia z tego filmu albo go kochaja. Ja mam swoja full version z bitT. Ale mozna kupic na allegro CZASAMI (jedna za 50zl mi umknela). To wersja Koreanska. 3cd. Dodatkowe sceny. Zabawne, ze nawet Wlosi takiej wersji nie maja ;)
Nie kojarzę tej sceny.. Czyli też widziałem krótka wersje. Tak więc to dodatkowy powód żeby sobie ten film odświeżyć. Tym razem w wersji kompletnej :)