PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30388}
7,3 80 tys. ocen
7,3 10 1 79974
7,6 25 krytyków
Malèna
powrót do forum filmu Malèna

Długość filmu

ocenił(a) film na 8

Widzę że tu na fw napisane jest że film trwa 109 minut , tymczasem moja wersja ma 84 minuty. Całkiem spora różnica... czy sceny wyciete w wersji ocenzurowanej dużo wnoszą do filmu , są to sceny istotne ?

ocenił(a) film na 10
Eliza90

Sa ta fantazje chlopca. Wnosza duzo ;) Zwlaszcza nagiej Monici.

ocenił(a) film na 8
jezzezel

Na nagiej Monice mi nie zależy ;) Dziękuję za odpowiedź :)

ocenił(a) film na 10
Eliza90

http://www.youtube.com/watch?v=toReUNoowZM

piekna scena

ocenił(a) film na 9
jezzezel

Faktycznie scena jest obłędna. Ja podobnie jak Eliza90 mam wersję krótszą. Ma 87 minut i jest to dvd ze "Zwierciadła" sprzed paru lat. Jeżeli polski wydawca wycina takie sceny i kaleczy film, to robi to zapewne z powodu tzw. obrazy uczuć religijnych i to jest kolejny przykład, że ten kraj to porażka. Tymczasem ten film to satyra właśnie na motłoch, który jest gotów podnieść larum z powodu takich scen. Tyle, że motłoch nie sięga po takie filmy. Podobnie zresztą w zderzeniu z polską rzeczywistością poległa "Zbrodnia Ojca Amaro".

ocenił(a) film na 10
zafir

To nie Polski wydawca ja ocenzurowal. TYLKO wloska wersja jest pelna. Amerykanie zaczeli ciac...
Natomiast mozna kupic wersje Koreanska bodajrze z calym filmem. Albo obejrzec na yt ;)

ocenił(a) film na 10
jezzezel

ja mam 90 minut, i sie teraz wkurzyłem jak sie dowiedzialem ze nie obejrzałem pelnej wersji!
ten fil to arcydzieło, jest mega wypasiony
jestem fanem tego filmu

ocenił(a) film na 10
irokez1111

hehe irokez, ale Cie wzielo :P Ludzie abo kpia z tego filmu albo go kochaja. Ja mam swoja full version z bitT. Ale mozna kupic na allegro CZASAMI (jedna za 50zl mi umknela). To wersja Koreanska. 3cd. Dodatkowe sceny. Zabawne, ze nawet Wlosi takiej wersji nie maja ;)

ocenił(a) film na 8
jezzezel

kurde tez ogladalem wersje krotsza :/
Film bardzo dobry! Polecam!

jezzezel

Nie kojarzę tej sceny.. Czyli też widziałem krótka wersje. Tak więc to dodatkowy powód żeby sobie ten film odświeżyć. Tym razem w wersji kompletnej :)

Sozewski

FILM KIEDYS BYL W" NAJ",I JEGO PELNA WERSJA 109 MINUT.

ocenił(a) film na 1
jezzezel

Tak lubisz pedofilskie sceny??

drammo

Uu, ktoś się podniecil