PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30388}
7,3 80 tys. ocen
7,3 10 1 79974
7,6 25 krytyków
Malèna
powrót do forum filmu Malèna

non artist

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem 70% osób obejrzało ten film ze względu na obsadę głównej roli, która przypadła pięknej i zmysłowej Monice Bellucci - Jej obecność niewątpliwie ubogaciła niniejszy film..bez Niej obraz ten byłby jak szary świt dnia,drzewo niemające korzenia. Poza tym na duży plus zasługuje muzyka w filmie. Natomiast mam duże zastrzeżenia co do reżyserii,aż prosi się o artystyczne dowartościowanie filmu.Coś w nim jest nie tak,jakby całość przynudzała, a z marazmu budzi nas dopiero Monica i uczucie jakim darzy Ją ten nieszczęśliwy młodzieniec. Ogólnie 6:)

ocenił(a) film na 7
Lewi20

Muszę się zgodzić - film ogólnie jest dobry,dlatego dałem 7, choć bardziej zasłużył na 6, ale taka muzyka i Monica podwyższają każdą ocenę :). Rzeczywiście brakowało tego "czegoś", choć z pewnością film zapamiętam chociażby ze względu na ojca Renato który dosłownie niszczył system :D. Nie wiem czy takie miało być od początku, ale w tej produkcji za dużo było elementów komediowych, żeby sceny dramatyczne brać na serio (a przynajmniej ja nie mogłem się tak szybko przestawiać) i przez to film stracił na charakterze - ni to komedia, ni dramat, ale przyjemnie się ogląda. Sam nie wiem co więcej napisać - czyli film był dość nijaki, nie mam za bardzo o czym dyskutować i najprawdopodobniej nigdy nie obejrzę go po raz drugi. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
Lewi20

Oj tak zdecydowanie zjawiskowa Monica jest tutaj wielgaśnym plusikiem. Gdyby nie to uznałabym film za średniawkę, ale to jak bogini przechadza się po miasteczku sprawiało, że miałam gęsią skórkę. Wszyscy faceci mnie denerwowali w tym obrazie (oprócz męża i ojca Maleny), ich zaślinione gęby i namioty w spodniach... taką kobietę się adoruje i patrzy na nią zza kwiatka! Za muzykę także plusik :)