Jeśli kobiety nie będą rodzic dzieci to nastąpi koniec naszej cywilizacji. Natury nie da się odszukać. Film dobrze nakręcony, ale wydźwięk fałszywy, propagandowy. Rozumiem żal części kobiet, ale robienie z tego dramatu jest co najmniej żałosne. Spłycenie sensu życia. Egoizm. Brak szacunku do życia. To wszytko bije z tego z pseudo intelektualnego filmu.
Ja jestem otwarty na każdy kraj, uwielbiam podróżować i to z 4 dzieci, ale nigdy, przenigdy nie odwiedzę Hiszpanii. Raz tam byłem i mi wystarczy jak nam odwołali dzień przed wylotem hotel, bo zarezerwowała tam imprezę grupa gejów, która nie życzyła sobie dzieci w hotelu.
Ta nacja jest przesiąknięta popędem, co zawsze pokazywał Saura i Almodovar, to nacja totalnie powalona, co pokazuje także ten film. To nie tylko kalka lewaków współczesnych ale kalka hiszpańskiego społeczeństwa.
Główni bohaterzy to karykatury ludzi, niedojrzali na całego, nie zdolni do wyższych uczuć, mają psa , bo tylko psa ograniczonego do spania i jedzenia są w stanie zrozumieć - pisze to jako hodowca psów.
Lewactwo powinno być zakazane jak nazizm, za szerzenie poglądów lewackich powinno być więzienie, bo to zaraza współczesności. Namieszali młodzieży o płciach i pieskach, teraz tego owoce zbieramy.
Ale jest jeden pozytyw filmu i rzeczywistości, jak teraz lewaki będą abortować kolejnych lewaków, a potem jeszcze przyspieszą żywot eutanazją, to za 50 lat ich nie będzie.