PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641710}

Mambo, Lula i piraci

Marco Macaco
2012
3,1 685  ocen
3,1 10 1 685
Mambo, Lula i piraci
powrót do forum filmu Mambo, Lula i piraci

Byłam na filmie z czterolatkiem i w połowie musieliśmy wyjść, bo dziecko trzęsło się ze strachu: małpy strzelające z kałachów?! Wielki robot czyhający na życie quasi-Kadafiego?! W dodatku widać jak trafia w te małpy i je po prostu zabija. Do tego humor tak niskich lotów, że gorzej być nie może; gagi nieśmieszne, nieudane i żenujące.
Rodzice - OMIJAJCIE TEN BADZIEW!!!

BonaLiteratura

Raczej nie można było spodziewać się po tym dobrej animacji. Po zwiastunie przewidywałam że to kolejna głupia bajeczka. Producentom chyba brak pomysłów, albo kasy ; ) Dzięki twojej wypowiedzi potwierdziła się moja hipoteza. Wiem już na co nie iść w razie czego do kina : )

ocenił(a) film na 1
natka17_1998

Lepiej iść na film Krudowie - fajna animacja w stylu Madagaskaru:)

BonaLiteratura

Właśnie słyszałam że Krudowie to jedna z udanych animacji tego roku. Jeżeli mi się uda, to pójdę na to do kina, a jeżeli nie to może w necie znajdę ; ) Madagaskar bardzo lubię, więc jeśli mówisz że to w tym stylu to chętnie obejrzę w wolnym czasie : )

BonaLiteratura

dokładnie nie mogę się doczekać w ostatniej cz.w 2014r.jak wrócą w końcu do central park zoo w nowym jorku

BonaLiteratura

Nie chcę się wymądrzać, ale czasem po prostu warto zerknąć na opis filmu - ten jest dozwolony od lat 12.

ocenił(a) film na 1
____OSCAR____

> ten jest dozwolony od lat 12
Rzeczywiście... Ale chyba dodali na stronie Multikina ten znaczek niedawno? Na pewno go nie było, gdy ja wybierałam film - przeglądałam bardzo uważnie, bo miałam iść z małymi dziećmi.

aleksamaz

Ale jedno pytanie : Czy rzeczywiście ludzie co mają ponad 12 lat chętnie na to pójdą ?
Chyba nie ... gdy zobaczyłam reklamę powiedziałam , że to tylko lot na kasę i tyle .
Teraz jest co raz to mniej tych fajnych animacji ...

ocenił(a) film na 1
____OSCAR____

Nigdzie nie było znaczka, reklama filmu leciała przed Krudami, czyli film skierowany jest do młodszej widowni. To g*wno podszywa się pod bajkę dla dzieci.
Wiesz, Oscarze, teraz będę sprawdzała każdą bajeczkę, bo nie wiadomo, czy nie jest aby dla dorosłych.
Poza tym, gdzie była obsługa kina, kiedy wchodziłam na salę z 4-latkiem?

BonaLiteratura

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ten film ewidentnie podszywa się pod bajkę dla dzieci, by wyciągnąć jak najwięcej kasy. Takie czasy. I jak zauważyłaś nie dotyczy to tylko dystrybutora, ale i właściciela kina, który też chce swoje zarobić. Dlatego trzeba teraz uważnie sprawdzać produkty "dla dzieci" i dokładnie je weryfikować. Dotyczy to, jak to ujęłaś, "każdej bajeczki".

ocenił(a) film na 1
____OSCAR____

Właśnie na tvn oglądaliśmy Madagaskar II i dwa razy leciał trailer tego cholerstwa.

BonaLiteratura

dokładnie a potem ostatnia cz.w 2014r.

ocenił(a) film na 1
____OSCAR____

W Cinema City jest B.O.

ocenił(a) film na 1
alfisti_filmweb

w sieci HELIOS też B.O. - również uważam, że to DNO, mojej 5-latce się nie podobał wcale.

BonaLiteratura

ten film NAPEWNO nie miał oznaczenia wieku. Zwiastum wydawał sie akuratny jak na film dla dzieci ale niestety zdecydowanie nie jest to film dla nich przeznaczony. Zmarnowany czas i pieniądze a przede wszystkim zawiedzione nadzieje dziecka. i zgadzam sie z BonaLiteratura gdzie była obsługa skoro film teoretycznie był przeznaczony dla widzów 12+?? Dramat. Żałuje tylko że nie sprawdziłam go tutaj wcześniej na stronie multikina miał poza 7 w skali.. omijajcie ten film bo to jest jakaś farsa. Pomijam kwestie wieku ale film jest po prostu głupi nic sie nie trzyma kupy. Zero logiki, gagi beznadziejne i na dodatek naszpikowany cytatami z filmów dla dorosłych ktorych dzieci nie zrozumieją a rodziców mogą tyle zirytowac. Tyle.

BonaLiteratura

jak deptanie elli na zezola po którym upadł i utonął