PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533}
7,3 277  ocen
7,3 10 1 277
Manneken Pis
powrót do forum filmu Manneken Pis

Ten nieznany nikomu film to Wielkie Kino !! Dlaczego tak beczelnie go pominięto i odłozono na pólki?? Nie pojmuję!! Kto może - niech koniecznie zobaczy!!

ocenił(a) film na 9

Widziałam go ponad 10 lat temu i zapadł mi głęboko w pamięci, jestem w szoku, że tak mało osób go widziało! A szkoda bo warto!

ocenił(a) film na 10
sylbow

Warto warto, to jeden z moich ulubionych filmów, niestety miałem okazje zobaczyć go jedynie na kasecie vhs(w stanie agonalnym:/), zupełnie przypadkowo kupionej za grosze w trakcie likwidacji jednej z wypożyczalni. Wydaje mi się że to właśnie przez trudny dostęp(od dłuższego czasu nie mogę go w sieci zlokalizować) film jest tak mało popularny, bo wg mnie jest to kawał dobrego europejskiego kina i zdecydowanie zasługuje na uwagę :)

mrMetanski

Nie tyle trudno dostać ten film - jest to wręcz niemożliwe. Miałem okazję być w Belgii kilka razy. Szukałem go w Bruksseli, Antwerpii i Brugii, w sklepach z nowymi filmami i w antykwariatach. Ku mojemu zaskoczeniu wielu Belgów w ogóle o nim nie słyszało. Podobno był dostępny w bibliotece muzeum kinematografi w Antwerpii. Niestety spóźniłem się, placówkę zamknięto (dokąd poszły zbiory?). Jest jeszcze jedno w Brukseli, tam nie miałem okazji sprawdzić.
Jeśli ktoś byłby w stanie dać mi jakieś namiary na ten film, najlepiej w wersji na DVD, to proszę o kontakt na e-mail: tobaj33@gmail.com
Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 7
tobaj33

Ciekawe... bo leży na pułkach chyba w każdym FNAC'u.

Puszek Fatalista

Szukając go ostatni raz w Belgii (lato albo jesień 2009), odwiedziłem kilka FNAC'ów, i w każdym dowiadywałem się tego samego: wszystkie kopie DVD zostały wyprzedane z sieci FNAC około 2003 roku. Z tego co wiem, było tylko jedno wydanie DVD i nie zanosi się na wznowienie.

ocenił(a) film na 10

Cudo, cudeńko......
Ja go oglądałam w bibliotece przy bulwarze Ikara we wrocławiu 10 lat temu. Chyba, nie jestem pewna, widziałam go jakieś sześć lat temu w wypożyczalni przy Marsa naprzeciwko Geant w warszawie.