Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307587
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin

Biorąc pod uwagę, że na filmwebie średnią oceną w okolicach 7 mogą się poszczycić takie perełi jak "transformersy" czy "iksmeni", "Marsjanin" powininen mieć średnią ponad 9.

Podejrzewam, że spore grono widzów na filmie się nudziło, bo nie było laserów, obcych i wybuchów w kosmosie ;)

ocenił(a) film na 8
tajler_darden

dużo osób narzeka na za dużą dawkę humoru i zbyt luźne podejście głównego bohatera do faktu bycia pozostawionym na Marsie :-) taki był zamysł reżysera i tak to chciał pokazać...lepiej się z tym pogodzić i potraktować Marsjanina jako film science-action niż wkurzać się i narzekać że coś nie jest takiej jak my byśmy chcieli :-) za chwilę znajdą się mędrkowie którzy zaczną kwestionować prawa fizyki pokazane w filmie...tylko czekam na to :-)

Sebafilmweb

W książce jest sporo humoru, więc to nie zamysł reżysera.

ocenił(a) film na 8
obleh

rozumiem, ale Scott nie musiał się tego sztywno trzymać

ocenił(a) film na 7
Sebafilmweb

Skąd wiesz,że nie musiał? Widziałeś umowę Weira z firmą producencką Scott'a? można by pomyśleć ,że w tym filmie lecą gagi w stylu Flipa i Flapa.Na dobrą sprawę w takiej sytuacji jedynie poczucie humoru broni Marka od szaleństwa.jak dla mnie klimat tego filmu jest jak najbardziej ok.

ocenił(a) film na 8
keirametz

umowy nie widziałem :-) ale ty chyba też jej nie widziałeś ? :-)

ocenił(a) film na 7
Sebafilmweb

Nie widziałem,ale spokojnie mogę założyć,że film miał odtworzyć ducha książki.nie udałoby się to bez współpracy pisarza jednocześnie z ograniczeniem pomysłowości scenarzysty.nie sądzę by Weir oddał swoją książkę ze słowami- a .uj róbcie z tym co chcecie.

ocenił(a) film na 8
keirametz

chyba się chłopaki dogadały skoro film powstał i chyba oddał w dużej części "ducha książki" :-)

ocenił(a) film na 7
tajler_darden

Lubię X-men i Transformersów, a na tym filmie wcale się nie nudziłem.Aczkolwiek bardziej sobie cenię Grawitację.Zbytnie upraszczanie prowadzi na manowce kolego

tajler_darden

ale wtedy musiałaby być skala 20 punktowa.