Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307587
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin

Książka jak wiadomo, była bardzo realistyczna. Wielu fachowców w tej dziedzinie przyznało rację, że opisane sceny starały się badź były możliwe do wykonania. To dlaczego do jasnej cholery hollywood niby konsultował sie z NASA skoro i tak na koniec potrafili zrypać finałową scenę przechwycenia. Mark w ksiązce tylko zaproponował lot jak iron man, ale odmówili bo ledwie sie mogl ruszac z bólu przez złamane żebra i lepiej nie ryzykować. W filmie oczywiscie musieli sięgnąć po absurd i zrobić ten motyw z iron manem, gdzie Mark był połamany, ale spoko kontrolował całkiem nieźle lot :D w ksiazce wyraźnie było napisane, ze piszczał jak dziewczynka z bólu i cieszył sie, ze w kosmosie nikt go nie usłyszy :D i przechwycili go całkiem sprawnie, a nie nagle jakies problemy, ze za daleko jest :D obejrzałem film raz, pozniej siegnalem po ksiazke, a nastepnie jeszcze raz obejrzałem film i złapałem sie za głowe jak oni zrypali ten film. Tak mocno pójść na skróty i w dodatku zmieniac zakonczenie :/ film oceniłem wysoko, bo jednak dał radę, ale pare rzeczy mnie zdenerwowało miedzy innymi wlasnie na siłe wprowadzenie absurdu, gdzie połamany astronauta z łatwością porusza sie w ciezkim kombinezonie i lata jak iron man, gdzie dla niego zbieranie ziemniaków czy kopanie w ziemi sprawiało problemy w kombinezonie :D ehhhhhhhhhh