Lubię filmy o tym gatunku i generalnie to oczywista oczywistość że w przyszłą środę pójdę na ten film, ale do rzeczy! jak wspomniałem bardzo lubię filmy o kosmicznej tematyce, najbardziej podobała mi się Grawitacja Cuarona Interstellar ale trochę mniej od Grawitacji, wiem że to całkiem inne filmy i porównywać nie ma ich sensu, ale po prostu pytam. Więc parę pytań mam
Czy dorównuje Grawitacji? proszę bardzo o normalne odpowiedzi a nie takie jak (tak bo Grawitacja to gówno, dno) nie pytam o to
Czy przebił Interstellar?
i teraz coś z tematyki Ridleya Scotta
Czy przebija Gladiatora?
Łowcę Androidów pominę bo wątpię że przebije, Exodusa i prometeusza też pominę bo te słabizny zostaną przebite według mnie.
Czy przebija Obcy 8 pasażer Nostromo ?
No i to tyle pytań :) z góry dziękuję, byle do Środy :)
"Czy przebił Interstellar? Czy dorównuje Grawitacji?"
Pod względem napięcia czy efektów - NIE, ale pod względem koherencji wewnętrznej, dialogów, gry aktorskiej wyprzedza oba te filmy o lata świetlne.
"Czy przebija Gladiatora?"
- porównanie bez sensu.
"Czy przebija Obcy 8 pasażer Nostromo?"
NIE. Zresztą to zupełnie inne kino.
Aha :) co do Logiki bardzo mnie cieszy, skoro wyprzedza a Grawitację oceniłem na 10 więc pewnie u mnie na równi :) uspokoiłeś mnie.
A pod względem muzyki? bo w Grawitacji bardzo mi się podobała.
Napięcie ok
co do efektów, jakoś w filmach nie zwracam za bardzo na nie uwagi :) bardziej mnie interesuje czy film mnie wciągnie.
Czyli rozumiem że nie?
Nie porównuję, bardziej mi tu chodziło o pracę Ridleya Scotta czy przebił jakieś swoje najlepsze dzieło :) ale rozumiem że też nie
Muzyka Gregsona średnia, takie tam plumpanie. Ciekawsze są utwory źródłowe, choćby ten
http://youtu.be/tRcPA7Fzebw
Gladiator to nie jest jego najlepsze kino. Gdybym miał porównać do jakichkolwiek z jego "najlepszych dzieł" powiedziałbym, że nie, ale lepsze to od prawie wszystkich jego filmów z pierwszej dekady XXI w i wszystkiego co do tej pory nakręcił w drugiej.
Spoko :) dzięki za odpowiedz
Wiem że nie najlepsze, ale jedno z lepszych według mnie kiedy przykładał się jeszcze do swoich filmów. Oczywiście najlepszy pozostaje łowca Androidów, i Obcy 8 pasażer Nostromo :) według mnie
aha spoko, no jednak mi Gladiator się podoba więc zobaczę w środę czy Ridley Scott podniósł poprzeczkę. Gladiatora uwielbiam więc w moim przypadku może być ciężko go przebić, no ale zobaczę.
a jak wypada aktorstwo? Sebastian Stan? lepszy niż w marvelu? i czy pod względem aktorstwa przebija Interstellar i Grawitację, czy jest średnie aktorstwo?
Wypadł poprawnie. Co Stan miał do grania w marvelu?
Aktorsko obsada przebija Grawitację, pierwszy plan równie dobry jak w Interstellar (choć w Marsjaninie nie ma tak durnej roli jaką miała Hathaway), drugi plan u Scotta lepszy.
ok to dzięki :) za odpowiedz. No byle do Środy, a ty widziałeś w kinie? czy camerówkę złapałeś dobrą?
Byłem na przedpremierze wczoraj. Doczeka się także wersji rozszerzonej o 20 min na bluray.