Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307666
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin

Bez czasoprzestrzennych udziwnień w stylu międzygwieździa. Film może być w pewnym stopniu podobny do Apollo 13.

ocenił(a) film na 8
Elf_Noldor

Polecam książkę.

ocenił(a) film na 6
Elf_Noldor

Nie jest podobny do Apollo 13

ocenił(a) film na 6
elkolo

Tzn. nie powinien być :P

elkolo

Na podstawie książki (jeżeli tego nie zdupią) powinien być milion razy lepszy niż Apollo13. :-)

elkolo

A ja uważam, że właśnie powinien (przynajmniej opierając się na książce). Wyraźnie widać że historia Apollo 13 była w dużej mierze inspiracją dla autora.

ocenił(a) film na 6
SzalonyChemik

Mea Culpa. Macie rację.

ocenił(a) film na 10
Elf_Noldor

A od kiedy "Apollo 13" to science-fiction?

ocenił(a) film na 9
Raze

Potwierdzam , Apollo 13 to film oparty na faktach i całkiem realistycznie zrobiony . Marsjanin to jest S-FC ale z większą nutą realizmu niż Interstellar . Pamiętajmy że za około 20 lat będzie możliwa misja załogowa na Marsa .

ocenił(a) film na 8
elendil92

Są ludzie dla których Apollo 13 to fikcja ;P

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
elendil92

Ja daję, że za 50 lat misja na Marsa będzie możliwa, chociaż w to wątpię. Wkurza mnie jak ktoś nazywa "Apollo 13 " filmem science-fiction. Apolo 13 to dramat i katastroficzny na prawdziwych faktach, a Grawitacja to fabularny dramat katastroficzny. Jeden na fakcie, drugi fikcyjny, dla mnie Apollo 13 ciut lepszy.

ocenił(a) film na 7
elendil92

Dość śmiała teza. Na razie nie wiadomo jak poradzić sobie z taką dawką promieniowania, na razie nie wygląda na to, by miała się ta kwestia zmienić.

Elf_Noldor

Książka naprawdę dobra, taki miks Apollo 13, Misja na Marsa, Czerwona Planeta i o dziwo McGyver. Trochę nie pasuje mi Damon jak główny bohater, inaczej go sobie wyobrażałem. Zobaczymy jak wyjdzie bo ostatnio Scott sobie z filmami jakoś nie radzi ale poczekamy.

Moja ocena (na razie książki) 4,15/6

P.S. Teraz czytam "Drogę Królów" Sandersona. Uff.

użytkownik usunięty
Elf_Noldor

Ekstra tylko że Apollo 13 to nie jest film sci-fi.

Elf_Noldor

Klip z filmu - storm report

https://www.yahoo.com/movies/v/martian-clip-storm-report-153000544.html