Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307666
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin

Nie wiem na czym to polega, ale to kolejny po Prometeuszu film Scotta, gdzie scenariusz pisze jeden ze scenarzystów Lost.
Poziom niedorzeczności mniejszy niż w Prometeuszu ale nadal kosmiczny.
Falująca, nienaprężona folia w drzwiach habitatu, które eksplodowały pod ciśnieniem...wyhamowanie statku kosmicznego powietrzem pod ciśnieniem z jego części przedniej, po uprzednim wysadzeniu drzwi.
Czy malowniczo unosząca się w falujących zwojach taśma zabezpieczająca oddalenie się kosmonautki. Taśma , której było za mało.
Wszechświat bez fizyki.
Należę do widzów, których takie niedorzeczności drażnią, psując gatunek po części z nazwy naukowy.
Grawitację też gdzieś na Marsie zgubili.
Za to mieli nieprzetworzone ziemniaki, które po czterech latach wykiełkowały.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Łowca Androidów to dopiero jest gniot

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

A co do pierwszego Blade Runner'a. Wybacz, ale są tam piramidalne głupoty nomen omen wielkie jak budynek korporacji Tyrela. Na jakiej zasadzie? W jaki sposób Leon dostaje się do korporacji w sytuacji kiedy jest ściganym przestępcą? Nie kretyństwo? W dodatku udaje mu się wejść z bronią, ot tak. Wzruszająca przemowa Roya? Widzimy świra, który nieco wcześniej brutalnie zabija trzy osoby. Znam naprawdę o wiele bardziej zasługujących na pamięć bohaterów. Lubię ten film bo jest świetny warsztatowo, ma doskonałą muzykę ale nie jest to arcydzieło.

ocenił(a) film na 3
Leif_Eriksson

Gratuluję osadzenia w realiach i oceny 8/10 dla "Marsjanina".
Czekam z niecierpliwością na relację z hodowli ziemniaków z puree lub w glebie pozbawionej materii organicznej.
Powodzenia ;-)

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

A ja czekam aż myli będzie można wszczepiać ludziom. A oczy oddzielnie produkować w laboratorium i składać do kupy jak u robota. Ale to w końcu żywe istoty. Jak się rodziłeś to też cię składali do kupy?

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Obcy- 8 pasażer Nostromo - loty nadświetlne czyli wszechświat bez fizyki.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Scott nakręcił trzy gówna: Alien, Blade Runner i Prometheus.

ocenił(a) film na 9
Leif_Eriksson

Tylko Marsjanin jest coś wart

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

"Łowca Androidów 10/10. Jak można poruszać się po płaskiej fotografii w 3D?

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Za to w "Blade Runnerze" mżna poruszać się po płaskiej fotografii jak w trójwymiarze. Idź się pomasturbuj na literach końcowych.

ocenił(a) film na 3
Agrabah

W BR dokonywane było jedynie powiększenie :-)
Życzę powodzenia w poszukiwaniu partnerki :-)

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Jasne jełopie. Facet łaził w tym filmie jak w trójwymiarze. mam partnerkę onanisto.

ocenił(a) film na 3
Agrabah

Ucieka na drzewa czy jest dmuchana ?

Marekgdapl

Lubisz soczyste brzoskwinki?

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

"Nie wiem na czym to polega, "że oto kolejny Copernicus chwyta sięza cos tak siermięznego jak amerycańskie filmidło pt. sci fi!