Nagle NASA jest strasznie popularna i wszystkich obchodzi, takich rzeczy nie zobaczycie na codzień!
Co masz na myśli - nie wiem ile ty masz lat ale NASA była popularna w Polsce od końca lat 60 tych na fali Apollo. Tylko w Polsce
transmitowano na zywo lądowanie Apollo11 , tylko na Kremlu pokazano zamkniety pokaz dla najwyższych władz.
Astronautyka była wtedy niezwykle popularna za sprawa wyścigu w kosmos między USA i ZSRR. Sam widziałem i czytałem , chłonąc to wszystko - więc moge się wiarygodnie wypowiedziec. Czego nie zobaczycie na co dzień ?
"nie wiem ile ty masz lat" dobry początek... chodziło mi o to że w dzisiejszych czasach NASA nie jest TAK POPULARA jak jest to pokazane w filmie, nie chciałem urazić ludzi którzy się interesują NASA, między 1960 a 2015 jest troche różnicy, teraz "nie latamy" nawet na księżyc, a filmy zazwyczaj różnią się od rzeczywistości także nie ma co się martwić ;).
Nie spinam sie tylko pytam i nie prywatnie ,bo się na tyle nie znamy ,tylko w kontekście Twojej wypowiedzi.
Z tekstu wynikało,że odnosisz sie do terażniejszości obecnej a nie do filmowej - dlatego moje pytanie.
Rzeczywiście obecnie nie ma takiego zainteresowania kosmosem jak kiedyś, polityka stała się bardziej przyziemna, nie jest natchnieniem dla ludzkości. Producenci branży kosmicznej czasami korzystają z filmowych pomysłów- choćby komórki ze Star Treka, drony,autonomiczne roboty , bron laserowa, napęd jonowy itp.
Być może w przyszłości loty kosmiczne staną się powszechne jak połączenia lotnicze.