Marsjanin

The Martian
2015
7,6 308 tys. ocen
7,6 10 1 307622
6,8 66 krytyków
Marsjanin
powrót do forum filmu Marsjanin

zacznę od tego ze bardzo lubię filmy Scotta i w ogóle jego produkcje, ale ten to jakaś masakra, w połowie filmu zasypiałem zastanawiając się kiedy się coś zacznie dziać, rozumiem ze jest to film o przetrwaniu, nadziej, akcji ratowniczej itd. ok. ja to rozumiem, ale mógł ten film nakręcić na jakiejś wyspie lub zadupiu, wtedy osoba ktora nie przeczytała książki, nie była by tak rozczarowana, i nie miała by nadziei co do tego filmu, nie powiem bo zdjęcia krajobrazy pięknie to wygląda i jest to dobrze zrealizowane, ale tak poza tym jest to nudny jak flaki w oleju film, który rozkręca się jeszcze wolniej tyle w temacie

ocenił(a) film na 9
floster79

No tak, to w końcu nie to co 'próby ognia' z wartką akcją i zombiakami, które dodają smaczku produkcji :D

tajler_darden

jednemu sie podoba to, innemu tamto, nie neguje tego ani nie oceniam, mnie po prostu ten film wynudził i tyle, dla ciebie jest rewelacyjny ok. twoja sprawa :)

ocenił(a) film na 4
floster79

Ten film to taki Armagedon (notabene tez wysoko tu oceniany) z ta różnicą ze dla przeciętnego widza wydaje się bardziej realistyczny hehe. Zero napięcia - 100% przewidywalność wydążeń. Dochodzi poprawność polityczna dobrzy Chińczycy, kobieta na kierowniczym stanowisk, murzyni jako czołowi naukowcy..

ceramzz

Jezu znowu chrzanicie o tej poprawności politycznej, ogarnijcie się !

ocenił(a) film na 4
DR16

Jeśli ilość procentowa murzynów na kierowniczych stanowiskach w amerykańskich filmach odpowiada ich ilości procentowej w amerykańskich więzieniach - to mnie to bawi i jest sztuczne...

ceramzz

Jeśli obecność jakiegokolwiek człowieka który nie jest biały w jakimkolwiek filmie jest dla was problemem to z wami jest coś nie tak

ocenił(a) film na 4
DR16

"jeśli obecność jakiegokolwiek człowieka który nie jest biały w jakimkolwiek filmie jest dla was problemem to z wami jest coś nie tak" - jeśli czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie problemem to jest z tobą coś nie tak...

ocenił(a) film na 4
ceramzz

Nie gadaj z tym dzieciakiem. Ten leming do każdego się dopieprza, samemu nie mając pojęcia o filmie. Gimbus od Marvela, to jest stan umysłu...

DR16

mówiąc "was" miałaś na myśli mnie tez ? jak tak się mylisz