Marsz pingwinów

La Marche de l'empereur
2005
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 13416
7,7 3 krytyków
Marsz pingwinów
powrót do forum filmu Marsz pingwinów

Film jest przede wszystkim nudny, ale to i tak nie jest jego najgorszą stroną. Co jest największą wadą tego filmu? Brak konkretnych informacji! Kto to widział, by robić taki film i nie podać choćby najważniejszych rzeczy dotyczących owych pingwinów? Oglądałam to tylko dlatego, że mama i siostra chciały obejrzeć, więc się dostosowałam. Przez cały czas trwania tegoż filmu zastanawialiśmy się ile wzrostu mają te pingwiny i o dziwo nie dowiedzieliśmy się, a to są przecież podstawowe informacje i od tego powinno się zaczynać - by oglądający czegoś się DOWIEDZIAŁ. Zamiast tego były jakieś żenujące komentarze lektora w stylu "oh, musimy uważać żeby jajo nie pękło" itd. I tak przez cały czas. Jednym słowem masakra, bardzo się zawiodłam i dziwię się, że film ma tak wysoką notę, naprawdę nie wiem na jakiej podstawie (chyba tylko pojawiających się od czasu do czasu dość ładnych widoczków, ale przecież w filmie chodzi o coś więcej).

warren2

A mi się film podobał. Fakt, nie jest to typowy film przyrodniczy w którym zostajemy obsypani wszelkimi informacjami na temat opisu wyglądu, życia i zachowania zwierząt tylko właśnie dokument fabularyzowany. Ja o tych pingwinach też za dużo się nie dowiedziałem, ale ogólnie całość mnie zaciekawiła. Wzruszył mnie ten film. Myślałem, że się wynudzę. No i gra aktorska pingwinów też na poziomie.

8\10

ocenił(a) film na 8
warren2

Chyba nie po to ten film został stworzony żeby zasypywać nas informacjami na temat wzrostu i wagi pingwinów....Czy oglądając jakikolwiek inny film mówią nam ile waży bohater i jego rodzina?? Moim zdaniem film, kapitalnie nakręcony, rewelacyjna muzyka i świetnie pokazana kruchość życia...Właśnie to jajo to życie, więc dziwię się że to Cię żenowało....Zgadzam się że najsłabszym ogniwem był polski lektor, który trochę bezpłciowo wszystko opowiadał. Dla tego moja ocena 8/10.......
PS. Jak potrzebujesz informacji na temat wagi pingwinów odsyłam do Wikipedii